De här "köttbullarna" gjorde jag redan innan jul, men visst kan man laga dem nu också. Vill man inte ha pepparkakssmak längre är det bara att utesluta kryddan, men våga testa :) Kanel kan vara ett alternativ också, om man så vill.

These "meatballs" I made before Christmas, but of course one can make them now too. If you do not want the taste of gingerbread, just omit the spice, but I dare you to try :) Cinnamon can be an option too, if you like.


Gingerbread spiced Quinoa-Black Bean "Meatballs"

2 dl quinoa, cooked (3/4 cup +1 tbsp)
2 dl black beans, cooked (3/4 cup +1 tbsp)
1 small red onion, grated
1-2 tsp gingerbread spice
salt
pepper

Mix all the ingredients together with a hand blender. Season after taste. Fry in a pan with coocnut oil until the balls are cooked through. (I had leftover quinoa and black beans in the freezer, so I mixed them while they were still a bit cold. I did not need to add any binding agent, the batter was firm).


Pepparkakskryddade Quinoa-Svarta Bönor "köttbullar"

2 dl quinoa, kokt
2 dl svarta bönor, kokta
1 liten rödlök, riven
1-2 tsk pepparkakskrydda
salt
peppar

Blanda alla ingredienser tillsammans med en stavmixer. Krydda efter smak. Stek i en stekpanna med kokosolja tills bollarna är genomstekta. (Jag hade överbliven quinoa och svarta bönor i frysen, så jag blandade dem medan de fortfarande var lite kalla. Jag behövde inte blanda i något bindemedel, smeten var fast).