These "meatballs" I made before Christmas, but of course one can make them now too. If you do not want the taste of gingerbread, just omit the spice, but I dare you to try :) Cinnamon can be an option too, if you like.
Gingerbread
spiced Quinoa-Black Bean "Meatballs"
2
dl quinoa, cooked (3/4 cup +1 tbsp)
2
dl black beans, cooked (3/4 cup +1 tbsp)
1
small red onion, grated
1-2
tsp gingerbread spice
salt
pepper
Mix
all the ingredients together with a hand blender. Season after taste. Fry in a
pan with coocnut oil until the balls are cooked through. (I had leftover quinoa
and black beans in the freezer, so I mixed them while they were still a bit
cold. I did not need to add any binding agent, the batter was firm).
Pepparkakskryddade
Quinoa-Svarta Bönor "köttbullar"
2
dl quinoa, kokt
2
dl svarta bönor, kokta
1
liten rödlök, riven
1-2
tsk pepparkakskrydda
salt
peppar
Blanda
alla ingredienser tillsammans med en stavmixer. Krydda efter smak. Stek i en
stekpanna med kokosolja tills bollarna är genomstekta. (Jag hade överbliven
quinoa och svarta bönor i frysen, så jag blandade dem medan de fortfarande var
lite kalla. Jag behövde inte blanda i något bindemedel, smeten var fast).
15 Comments
Låter gott och spännande! :)
ReplyDeleteHa en fortsatt fin söndag!
Kram kram
//Lana
Tack detsamma fina du! Kram
DeleteLåter supernyttigt:)
ReplyDeleteHa en skön söndag!
Tack Ann-Sofi, du med!
Deleteåh vad spännande!! skicka hit några!! :D http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/
ReplyDeleteTack Sara :)
DeleteSer riktigt goda ut och jag gillar både smakkombinationen och att de är så enkla att göra! :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy och kram!
DeleteOj, vilket spännande recept!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteSpännande smaker, som middag och dessert i ett :-)
ReplyDeleteTack :)
DeleteWow vad spännande. När kommer din kokbok? På riktigt! Du skulle skicka in dina recept och bilder till ett förlag
ReplyDelete: ) Jag skulle köpa den direkt och fler med mig : ) kram Sofia
Men, tack snälla du. Kram!
DeleteMen åh så gott det lät kram Diana
ReplyDelete