Hemmagjord granola gör jag titt som tätt. Den är så mycket godare än butikens och du kan själv välja dina favorit ingredienser. Jag gillar att ha kanel i min granola och ofta har jag också i kokos. Med denna gång uteslöt jag faktiskt kokosen, gott så här också.

I make homemade granola regularly. It is so much tastier than store bought and you can choose your favorite ingredients. I like having cinnamon in my granola, and often I have also coconut. By this time I actually excluded the coconut, but it was still good.


Homemade Cinnamon Granola

2,5 dl rolled oats
1 dl mixed nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
2 tbsp flaxseeds
3 tbsp coconut oil, melted
1,5 tbsp agave nectar (or honey)
1/8 tsp salt
o,5 tsp cinnamon or more

1 dl cranberries

Combine everything, except the cranberries, in a bowl. Pour the mixture on a parchment paper lined baking sheet and bake at 150C for 25-30 minutes. Stir after 15 minutes. The color should be golden brown. Remove from oven and stir in cranberries. Cool completely before putting in a container.


Kanelgranola

2,5 dl havregryn
1 dl blandade nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 msk linfrön
3 msk kokosolja, smält
1,5 msk agave nektar (eller honung)
1/8 tsk salt
0,5 tsk kanel eller mer

1 dl tranbär

Kombinera allt, förutom tranbär, i en skål. Häll blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150C i 25-30 minuter. Rör om efter 15 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och blanda i tranbär. Låt svalna helt innan du häller blandningen i en burk med lock.