En hälsosammare variant på godis, lakritsbollar gjorda på kvarg. De blir mjukare än vanliga energibollar och är lite kladdiga, så därför skall de här serveras rakt från kylen. Att rulla dem i havregryn underlättar också för då kladdar de inte i händerna. Gillar du lakrits och choklad, då är dessa för dig.

Nu till alla mina finländska läsare vill jag upplysa er om att jag är en av finalisterna i en recepttävling som Pirkka ordnar. Om du vill rösta på mig gå då in här. Mitt bidrag är nummer 1. Tack!

A healthier twist on candy, licorice balls made of quark. They are softer than regular energy balls and are a bit sticky, so that's why these should be served straight from the fridge. To roll them in oatmeal also helps and they will not smudge your hands. If you like licorice and chocolate, then these are for you.



Chocolate Licorice Balls

4 tbsp quark
6 tbsp almond meal
1,5 tbsp cocoa powder
4 tsp agave
1-2 tsp licorice powder

Mix all the ingredients in a bowl. Put in the fridge for 30 minutes. Form into balls and roll in cocoa powder or licorice powder. Store in the fridge.


Choklad Lakritsbollar

4 msk kvarg
6 msk mandelmjöl
1,5 msk kakaopulver
4 tsk agave
1-2 tsk lakritspulver

Blanda alla ingredienser i en skål. Sätt i kylen i 30 minuter. Forma till bollar och rulla i kakaopulver eller lakritspulver. Förvara i kylskåp.