Today you get the recipe for the pumpkin pie I baked for Thanksgiving dinner at our neighbour (I also made a few smaller pies). Here I have written more about the menu itself. It was nice to experience a real American Thanksgiving.
Pumpkin
Pie
crust
75
g butter, melted
14
bastogne cookies (170 g)
filling
3
dl fresh pumpkin puree or canned pumpkin
1,5
dl sugar
1
tsp ground cinnamon
1⁄4
tsp ground ginger
1
can condensed milk
2
eggs
0,5
tsp salt
Make
the crust: Preheat oven to 175°C. Lightly butter a 22 cm pie plate. Break the
cookies into smaller pieces and grind them up by pulsing in a food processor
until the crumbs are fairly fine. Stir together cookie crumbs, melted butter,
sugar, and salt in a bowl and press evenly on bottom and up the sides of the
pie plate. Bake for 12 minutes, then cool to room temperature.
Make
the filling: Transfer pumpkin puree (or canned pumpkin) to a bowl and stir in
sugar, cinnamon, ginger, condensed milk, eggs, and salt until just
incorporated.
Preheat
oven to 200°C. Pour the pumpkin filling into the pre-baked cookie crust. Bake for 15 minutes on the middle oven rack,
then reduce heat to 175°C and continue to cook until filling is set, another 30
minutes. Cool for at least 2 hours before serving or refrigerate overnight.
Pumpapaj
botten
75
g smör , smält
14
Bastogne kakor (170 g)
fyllning
3
dl färsk pumpapuré eller konserverad pumpa
1,5
dl socker
1
tsk malen kanel
1/4
tsk mald ingefära
1
burk kondenserad mjölk
2
ägg
0,5
tsk salt
För
pajbotten : Värm ugnen till 175 ° C. Smörj lätt en 22 cm pajform . Bryt kakorna
i mindre bitar och mal dem genom att använda en matberedare. Rör ihop kaksmulorna,
smält smör, socker och salt i en skål och tryck jämnt på botten och lite upp på
sidorna av pajformen. Baka i 12 minuter, låt svalna sedan till rumstemperatur.
Gör
fyllningen : Häll pumpapuré ( eller konserverad pumpa ) i en skål och rör i
socker, kanel, ingefära, kondenserad mjölk, ägg och salt och blanda.
Värm
ugnen till 200 ° C. Häll pumpafyllningen i det förgräddade pajbotten. Grädda i
15 minuter i mitten av ugnen, sänk sedan värmen till 175 ° C och fortsätt att grädda
tills fyllningen har stelnat, ytterligare ca 30 minuter . Kyl i minst 2 timmar
före servering eller i kylskåp över natten.
12 Comments
Kurpitsapiirakka on ihanaa. Bastogne-keksit sopivatkin varmasti hienosti makunsa puolesta tähän. Täytyypä muistaa ensi kerralla.:)
ReplyDeleteOn todella hyvää ja bastogne keksit sopivat hyvin koska niissä on runsaasti kanelia :)
DeleteSå fina bilder! Jag firar aldrig Thanksgiving men borde kanske pröva på maten ändå? Kram!
ReplyDeleteTack! Det var första gången för mig och jag tyckte att maten var mycket god. Kram!
DeleteVilka söta pajer. Jag önskar att jag också fick uppleva en riktig Thanksgiving.
ReplyDeleteTack Erika! Ja, det var en trevlig upplevelse.
DeleteJulsmaker skulle en del säga, karibiska smaker skulle jag säga, så gott, så gott
ReplyDeleteKaribisk låter bra, exotiskt liksom!
DeleteIt looks so tasteful!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thank you so very much! Hugs!
DeleteMmm...så smaskigt! Gott med kondenserad mjölk i!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Ja, sött och gott! Kram till dig Lana.
Delete