A hearty and warming porridge. I had leftover cooked barley, so I made porridge on the remains. Very good.
Pumpkin
Barley Porridge
2
dl cooked barley
1
dl almond milk
1
dl pumpkin puree
cinnamon
pinch
of ginger
salt
sweetener,
optional
Mix
all ingredients in a saucepan and cook, stirring occasionally, until the milk
has almost been all absorbed, about 15 minutes.
Pumpa
Korngröt
2
dl kokt korn
1
dl mandelmjölk
1
dl pumpapuré
kanel
en
nypa ingefära
salt
sötningsmedel,
valbart
Blanda
alla ingredienser i en kastrull och koka under omrörning tills mjölken har
nästan absorberats, ca 15 minuter.
12 Comments
Nutritious and yummy!
ReplyDeleteKisses,dear!
Yes, really good! Hugs to you dear!
DeleteGott, gott det låter! Så härligt att kunna ta vara på resterna och skapa nya recept! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Ja, helst kastar jag inte bort något. Tack detsamma, kram!
DeleteLät spännande kram Diana
ReplyDeleteSpännande med gröt på korn... Det är ju gröttider nu, värmer gott i kistan på morgonen. Ska testa lite nya grötsorter - även om jag gillar havregrynsgröt med chia på ;)
ReplyDeleteJa, det är värmande och gott!
DeleteVilken härlig färg!
ReplyDeletemmm mums. Gjort smörkola med pistage och saffran nyss men skulle kunna ta det där som efterrätt ändåå .. :) http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/
ReplyDeleteÅh, så gott det låter.
DeleteÅhhh ser spännande ut : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
Delete