Saftiga muffins bjuder jag på till andra advent. Jag gjorde några med lingon i och några med pepparkaksbitar i. Men det är inget som behövs, för att de är lika goda utan dessa två. Vädret i Amsterdam har fortfarande varit runt +5 grader, så än har inte julkänslorna infunnit sig. 

I giving you the recipe for moist muffins on Second Advent. I made some with lingonberries and some with gingerbread pieces in them. But it's not necessary, because they are just as good without these two. The weather in Amsterdam has still been around +5 degrees so no real christmas feelings has yet arrived.


Gingerbread Muffins

100 g coconut oil, not liquid / butter
1 dl coconut sugar / brown sugar
2 eggs
200 g ricotta / sour cream
2,5 dl rye flour
1 dl almond flour
1 tbsp gingerbread spice
2 tsp baking powder

lingonberries
gingerbread cookie pieces

Beat the coconut oil and sugar lightly. Add the eggs and ricotta. Stir together the dry ingredients and add to batter. Mix quickly until smooth. Divide the dough into muffin cups and sprinkle with lingonberries or cookie pieces. Bake at 180 C for about 12-15 min. Let cool and decorate if you like with fondant.



Pepparkaksmuffins

100 g kokosnötolja, inte flytande / smör
1 dl kokossocker / farinsocker
2 ägg
200 g ricotta / gräddfil
2,5 dl rågmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver

lingon
pepparkaksbitar


Vispa kokosolja och socker lätt. Tillsätt ägg och ricotta. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt till smeten. Blanda snabbt tills slät. Dela degen i muffinsformar och strö över lingon eller pepparkaksbitar. Grädda i 180 C i ca 12-15 min. Låt svalna och dekorera om du vill med fondant.