Vid jultiden gillar jag att krydda med pepparkakskrydda och kryddan passar också bra att ha i granola/müsli. Den är god att strö över kvarg eller yoghurt.

At Christmas time, I like to spice with gingerbread spice and this spice is also suitable to have in your granola / muesli. It is good to sprinkle over quark or yogurt.


Gingerbread Granola

2,5 dl rolled oats
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
1 dl nuts
3 tbsp coconut oil, liquid
1-2 tbsp date syrup
pinch of salt
gingerbread spice, after taste

1 dl desiccated coconut
1 dl cranberries

Combine all ingredients except coconut and cranberries in a bowl. Bake at 150C for 30 minutes in a baking pan. Remove from oven and stir in coconut and cranberries. Cool completely before putting in a container.


Pepparkaksgranola

2,5 dl havregryn
1 dl rå bovetekärnor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl nötter
3 msk kokosolja, flytande
1-2 msk dadelsirap
nypa salt
pepparkakskrydda, efter smak

1 dl kokos
1 dl tranbär

Blanda alla ingredienser, förutom kokos och tranbär, i en skål. Grädda i 150C i 30 minuter på en bakplåt. Ta bort från ugnen och rör i kokos och tranbär. Låt svalna helt innan du sätter i en burk.