If you usually bake cookies for Christmas, I have here a suggestion, cardamom biscuits. Not the usual Christmas biscuit, flavored with cinnamon or gingerbread, but instead flavored with cardamom. I used coconut sugar and date syrup, but you can just as well use brown sugar and syrup. The recipe I found on Valio.
Kardemummasmåbröd
100
g smör, mjukt
3/4
dl kokossocker
1/4
dl dadelsirap
2
tsk mald kardemumma
2,5
dl vetemjöl
0,5
tsk bikarbonat
Vispa
smör, socker och sirap tills fluffigt. Kombinera de torra ingredienserna och
rör ner i smeten. Forma degen till en rulle (Ø 4 cm), och svep in i plastfolie
och ställ i kylen i ca 1 timme. Skär rullen i tunna skivor, lägg dem på en
bakplåtspappersklädd bakplåt. Baka i mitten av ugnen i 175 grader i 7-8
minuter.
Cardamom
Biscuits
100
g butter, soft
3/4
dl coconut sugar
1/4
dl date syrup
2
tsp ground cardamom
2,5
dl flour
0,5
tsp bicarbonate of soda
Beat
butter, sugar and syrup until fluffy. Combine the dry ingredients and stir into
the batter. Shape the dough into a roll (Ø 4 cm), and wrap in plastic wrap and
place in the fridge for about 1 hour. Cut the roll into thin slices, put them
on a parchment paper covered baking sheet. Bake in the center of the oven at
175 C for 7-8 minutes.
18 Comments
Gott, gott med kardemumma! :)
ReplyDeleteHär ska pepparkakor bakas idag!
Ha en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Ja, verkligen gott. Ha en fin lördag, kram!
DeleteKardemumma är min absoluta favoritkrydda till kakor och bullar och till toppa smoothiesen med för den delen!
ReplyDeleteHa en fin helg!
Ja, och mycket god i granola också :) Tack detsamma!
DeleteKardemumma är så gott i kakor, jag brukar ha rejält med kardemumma när jag gör pepparkakor!!
ReplyDeleteKram
Mums :) Kram
DeleteTror jag måste prova att göra de här!
ReplyDeleteRoligt om du vill baka dem. Hoppas du också gillar dem lika mycket som jag gjorde.
DeleteJag bakar inte så ofta småkakor men när jag väl gör det så gillar jag när de är kryddiga och med smak av riktigt smör.
ReplyDeleteVar kommer ni att fira jul någonstans? Tiden går så fort nu och jag jobbar bara en vecka till innan det är dags för ett efterlängtat jullov. Många kramar till dig vännen
Vi kommer att åka till Finland, skall bli skönt att vara med familjen. Varm kram!
DeleteSå goda de ser ut :) Får prova att göra en glutenfri variant!
ReplyDelete/Evelina - Evelinas Ekologiska
http://www.evelinasekologiska.se/
Tack Evelina. Ja, det skall nog gå.
DeleteKardemumma är så gott och i kakor eller skorpor mums! Kram vännen!
ReplyDeleteStämmer. Kram!
DeleteÅh, så mycket gott du bakar/lagar med juliga kryddor. Jag är löjligt svag för småkakor och dessa låter supergoda.
ReplyDeleteTack Remsan :)
DeleteHej! Tack för en inspirerande blogg! Blev inspirerad och testade dessa - ville prova använda kokossocker. helt fantastiska, gör dem definitivt igen.
ReplyDeleteTack Milla! Roligt att du gillade dem :)
Delete