A very good tart with both ground flaxseed and almond flour in the crust and topped with tangy lemon curd and berries. Yum!
80 g butter,
at room temperature
0,5 dl
coconut sugar
5 drops
nunaturals vanilla stevia
4 tbsp almond
flour
4 tbsp whole
wheat flour
4 tbsp
flaxseeds, ground
pinch of salt
lemon curd
berries
Preheat oven
to 175°C. Grease two 10 cm round tart pans with removable bottom or other tart
pans. Cream butter, sugar and vanilla in a bowl until the mixture is light and
fluffy. Add dry ingredients and stop mixing when ingredients are fully
incorporated. Evenly distribute the dough into prepared pans and press lightly
up around the edges. Bake crust for 10-15 minutes. Let cool and then spread
lemon curd and berries over the crust.
Lemon Curdpajer
80 g smör,
vid rumstemperatur
0,5 dl kokossocker
5 droppar
nunaturals vanilj stevia
4 msk
mandelmjöl
4 msk fullkornsvetemjöl
4 msk
linfrön, malda
nypa salt
lemon curd
bär
Värm ugnen
till 175 ° C. Smörj två 10 cm runda pajformar med löstagbart botten eller andra
pajformar. Vispa smör, socker och vanilj i en skål tills blandningen är lätt
och fluffig. Lägg i de torra ingredienser och blanda. Fördela degen i pajformarna
och tryck lätt upp runt kanterna. Baka botten i 10-15 minuter. Låt svalna och lägg
sedan lemon curd och bär över pajbotten.
24 Comments
Vilka vackra bilder! Det ser så fint och fräscht ut. Och de låter jättegoda, lemon curd är så gott!
ReplyDeleteAbsolutely gorgeous! These make me smile they're so cheerful. :-)
ReplyDeleteÅh vad gott det ser ut. Jag som älskar lemon curd! Funderar på om man kan göra den glutenfri genom att ersätta fullkornsvetemjölet med bovete? Det måste jag testa. Kram!
ReplyDeleteJa, det kan du bra göra.Tack och kram!
Deletewow, vilken läcker! Ser sååååå god ut! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
DeleteIhania nuo keltaiset vadelmat! :)
ReplyDeleteThis is absolutely beautiful!I bet it tastes heavenly!
ReplyDeleteKisses!
Thanks dear Lenia! Hugs.
DeleteVilken vacker paj och säkert jättegott:)
ReplyDeleteTack, det var mycket gott!
DeleteOoo, så vacker den är!
ReplyDeleteVilken ljuvlig skapelse! Ursnyggt!
ReplyDeleteTack så mycket Marja!
DeleteFin å låter supergott..
ReplyDeleteKram
Tack Jessica :) Kram
DeleteOj så mycket spännande recept det fanns här inne :) Fina bilder. Kram Nina
ReplyDeleteTack Nina, roligt att du hittade hit :) Kram!
DeleteOtroligt gott ser det ut att vara! :) Mums!
ReplyDeleteKram
Tack! Ja, det var mycket gott. Kram
DeleteNu kom sommarkänslorna fram med en gång när jag såg den färska bären på pajen.
ReplyDeleteHoppas allt är bra med dig! Kram
Ja, samma känslor får jag när jag ser på pajen. Tack, allt är bara bra. Kram!
DeleteJust beautiful, love those golden raspberries!
ReplyDeleteSå fantastiskt! Allt med citron i blir helt sagolikt!
ReplyDeleteKramar