When I saw delicioulsy Ella post this bread on Instagram, I became interested. The bread contains seeds, nuts, and give a bite that I like. Moreover, it is gluten free. Ella has a very nice blog with good recipes, so check her blog out. And the bread was very good.
Gluten-Free
Almond Quinoa Pumpkin Seed Bread
3 dl pumpkin
seeds
2,5 dl quinoa
flakes
2,5 dl
almonds
1 dl
sunflower seeds
1 dl a
flaxseeds
3 tbsp
psyllium husks
1 tbsp of
dried mixed herbs (I used basil and oregano)
1 tsp salt
6 dl cold water
Place 2 dl of
the pumpkin seeds, quinoa flakes, and almonds in a food processor and blend for
a couple of minutes until a smooth flour forms. Transfer this flour into a bowl
and stir in the remaining 1 dl of pumpkin seeds and the sunflower seeds,
flaxseeds, psyllium husks, dried herbs and salt. Stir the mix well before
gradually pouring in the water.
Let the
mixture sit for half an hour to let it absorb all the water and firm up.
Preheat the oven to 180C.
Grease the
base of a loaf tin with coconut or olive oil, pour the mixture in and firmly
press it down with a spoon. Then place the bread in the oven and bake for 35-40
minutes, until the top begins to brown and you can pull a knife out of the
middle without any mix sticking to it.
Glutenfritt Mandel
Quinoa Pumpafröbröd
3 dl
pumpafrön
2,5 dl quinoaflingor
2,5 dl mandel
1 dl
solrosfrön
1 dl a
linfrön
3 msk
psyllium skal
1 msk torkade
blandade örter (jag använde basilika och oregano)
1 tsk salt
6 dl kallt vatten
Häll 2 dl
pumpafrön, quinoaflingor och mandel i en matberedare och blanda i ett par
minuter tills ett mjöl formas. Överför mjölet i en bunke och rör i resterande 1
dl pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, psyllium och torkade örter och salt. Rör
om blandningen väl innan du häller gradvis i vattnet. Rör om och låt
blandningen stå i en halvtimme för att låta den absorbera allt vatten. Värm
ugnen till 180C.
Smörj botten
av en brödform med kokosolja eller olivolja, häll blandningen i och pressa ner
den med en sked. Placera sedan brödet i ugnen och grädda i 35-40 minuter, tills
toppen börjar få färg.
16 Comments
Det där låter ju faktiskt som ett bröd jag skulle klara av att baka! Kram!
ReplyDeleteJa, absolut :) Kram!
DeleteSer ut som ett härligt bröd! Inget bakpulver? Ha en fin Allhelgonahelg!
ReplyDeleteBrödet var mycket gott och det innehåller inget bakpulver! Ha en fin helg!
Deleteamazing bread!Yummy and healthy!
ReplyDeletekisses!
Yes, it is! Hugs!
DeleteTack Erika!
ReplyDeleteVilken härligt bröd, ser ut att ha ett gott "tugg" med alla frön och nötter :)
ReplyDeleteTrevlig helg!
Ja, det där tuggmotståndet gillar jag! Glad helg.
DeleteVilket finfint tips! Jag äter ju inget vetemjöl just nu, så detta bröd borde jag baka skiva och frysa in. Sedan kan man ju plocka fram en skiva i taget när brödsuget sätter in! :-)
ReplyDeleteEn riktigt bra helg önskar jag dig!
Ja, det kan man bra göra. Ha en fin helg du också!
DeleteÅh, det här lät gott och inte minst enkelt att göra :) Tack för tipset :)
ReplyDeleteÖnskar dig en fin fortsättning på helgen!
Ta hand om dig! Kram
Hejsan! Det här låter VÄLDIGT mumsigt:-). Ska sätta igång med det på en gång. Men jag tar boveteflingor istället för quinoaflingor. (hittar inga i affären). Jättefin blogg! Tittar in flera ggr! Mvh Gittan
ReplyDeleteTack och roligt att du tittar in. Du är hjärtligt välkommen :) Ja, du kan bra ta boveteflingor, blir säkert gott så också. Din kommentar värmer, tack!
DeleteJag blev också jättesugen på att testa detta så fort jag såg receptet på Ellas blogg. Har dock inte blivit av än. Blev det gott? :)
ReplyDeleteJag gillade brödet mycket!
Delete