Jag får mycket inspiration från instagram och dessa kakor är just därifrån (@roethlisbergerphoto). Jag tog en aning mindre baksoda och använde cashewsmör istället för mandelsmör. Påminner on pepparkakor, förutom att de här är mjuka och är hälsosammare. Jag heter förresten hovkonditorn på instagram.

I get a lot of inspiration from instagram and these cookies are from there (@roethlisbergerphoto). I took a little less baking soda and used cashew butter instead of almond butter. These reminds me of gingerbread, except that these are soft and are healthier. I'm hovkonditorn on instagram!


Healthy Gingerbread Thins

2 tbsp coconut sugar
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp gingerbread spice
0,5 tsp baking soda
3 tbsp almond meal
2 tbsp coconut flour
1 dl cashew butter
1,5 tbsp pumpkin puree
1 tbsp almond milk
vanilla stevia after taste

Mix all the ingredients in a bowl. Put the bowl in the fridge for 30 minutes. Roll the mixture into balls and flatten them a little. Put on a parchment paper lined baking sheet and bake in 175 C for 6-8 minutes.


Pepparkakor

2 msk kokosnötsocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bikarbonat
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 dl cashewsmör
1,5 msk pumpapuré
1 msk mandelmjölk
vanilj stevia efter smak


Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ skålen i kylen i 30 minuter. Rulla blandningen till bollar och platta till dem lite. Sätt på e bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 C i 6-8 minuter.