Receptet till dessa bröd hittade jag i tidningen Bakat och Gott, nr 3, 2013. Jag gillade dem mycket, men så tycker jag om när bröd har tuggmotstånd i form av nötter och frön.

I found the recipe for these bread  in the magazine Bakat och Gott, no. 3, 2013. I liked them a lot, but then again I like bread that contain different seeds and nuts.


Frökusar, lchf
6 bröd

4 ägg
1,5 dl turkisk yoghurt
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 dl hackade solroskärnor
2 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
solroskärnor att strö över

Värm ugnen till 190 C. Vispa äggen till en luftig smet, ca 3 minuter. Blanda i yoghurten väl. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10 minuter. Forma 6 lite platta kusar på en plåt med bakplåtspapper. Det går lättare att göra med en blöt sked. Strö över solroskärnor och grädda bröden tills de har fått fin färg, ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Seed Bread, lchf
6 bread

4 eggs
1,5 dl Turkish yogurt
2 dl almond flour
1 dl flax seeds
1 dl chopped sunflower kernels
2 tbsp coconut flour
2 tbsp psyllium husk
1 tsp baking powder
0,5 tsp salt
sunflower seeds to sprinkle

Preheat oven to 190 C. Beat the eggs until fluffy, about 3 minutes. Mix in the yogurt well. Stir together the dry ingredients and mix them into the batter. Let swell 10 minutes. Form the batter into 6 breads, flatten them a little on a baking sheet with parchment paper. It is easier to do this with a wet spoon. Sprinkle with sunflower seeds and bake the breads until they are nicely browned, about 25 minutes. Let cool on a rack under a cloth.