Jag testade ett lchf pizzabottenrecept som finns i Bakat & Gott nr 3, 2013. Det var helt ok, men inte smakar det som vanligt pizzabotten, men är ett bra alternativ för den som äter glutenfritt eller vill skippa vitt mjöl.

I have made a lchf pizza base that I found in the magazine Bakat & Gott No. 3, 2013. It was ok, but does not taste as a normal pizza base, but is a good option for those who eat gluten-free or want to skip the white flour.



Pizzabotten, lchf

2 ägg
4 msk vatten
1 dl kokosnötsmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 msk oregano
0,5 tsk salt

Värm ugnen till 225 grader C. Vispa äggen med elvisp ca 3 minuter. Rör ner vattnet. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10 minuter. Kavla ut smeten mellan två oljade bakplåtspapper. Förgrädda 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 190C. Bred på valfri fyllning och grädda i ytterligare 10 minuter.



Pizza Base, lchf

2 eggs
4 tbsp water
1 dl coconut flour
2 tsbp psyllium
1 tsp baking powder
0,5 tbsp oregano
0,5 tsp salt

Preheat oven to 225 degrees C. Beat eggs with an electric mixer about 3 minutes. Stir in the water. Stir together remaining ingredients and mix them into the batter. Let sit for 10 minutes. Roll out the batter between two oiled parchment paper. Pre-bake for 10 minutes. Lower the oven temperature to 190C. Spread with filling of your choice and bake for another 10 minutes.