Moist muffins with flavors of lemon and quark. I think poppy seeds are great in baked goods with lemon. They are also good in bread. How do you use poppy seeds? These are my contribution to this month's sweet, which is citrus at Söta Saker.
Moist Lemon
Poppy Seed Muffins
1 egg
1 dl quark
0,5 tsp vanilla
extract
50 g butter,
melted
3/4 dl
pre-sweet tagatose or other sweetener
half a lemon,
zest and juice
1,5 dl flour
0,5 dl almond
meal
1 tsp baking
powder
2 tsp poppy
seeds
Preheat the
oven to 200 C degrees. Put muffin cups in a muffin pan.
Stir together
egg, quark, vanilla and butter. Add the rest of the ingredients and stir until
combined. Fill muffin cups with the batter and bake for 15-20 minutes.
Saftiga
Citron Vallmofrö Muffins
1 ägg
1 dl kvarg
0,5 tsk
vaniljextrakt
50 g smör,
smält
3/4 dl pre-sweet
tagatos eller annat sötningsmedel
en halv
citron, skal och saft
1,5 dl mjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk
bakpulver
2 tsk
vallmofrön
Värm ugnen
till 200 C grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Rör ihop ägg,
kvarg, vanilj och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills
kombinerat. Fyll muffinsformarna med smeten och grädda i 15-20 minuter.
8 Comments
Amazing muffins!I usually use poppy seeds in salads and savory cakes.
ReplyDeleteKisses!
Thanks! Great tips, thank you :) Hugs!
DeleteCitron är så friskt och gott i muffins! Jag har inte prövat kombinationen citron och vallmofrön men jag blev sugen på att göra det:)
ReplyDeleteBästa kramar till dig!
Ja, jag gillar det också. Stor kram!
DeleteVackra bilder, som vanligt. Citron och vallmo är jättegott ihop!
ReplyDeleteTack så mycket :)
Deletehej hej! de ser verkligen mumsiga ut, hur många blir det av en sats? kanske blir vår påsktårta om jag får bestämma
ReplyDeleteHej! Tack, det blir ca 6 st muffins av denna sats.
Delete