Saftiga muffins med smak av citron och kvarg. Jag tycker att vallmofrön passar bra i bakverk med citron. Sedan är de även goda i bröd. Hur använder du vallmofrön? Dessa är mitt bidrag till månadens sötsak som är citrus hos Söta Saker.

Moist muffins with flavors of lemon and quark. I think poppy seeds are great in baked goods with lemon. They are also good in bread. How do you use poppy seeds? These are my contribution to this month's sweet, which is citrus at Söta Saker.


Moist Lemon Poppy Seed Muffins

1 egg
1 dl quark
0,5 tsp vanilla extract
50 g butter, melted
3/4 dl pre-sweet tagatose or other sweetener
half a lemon, zest and juice
1,5 dl flour
0,5 dl almond meal
1 tsp baking powder
2 tsp poppy seeds

Preheat the oven to 200 C degrees. Put muffin cups in a muffin pan.
Stir together egg, quark, vanilla and butter. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Fill muffin cups with the batter and bake for 15-20 minutes.


Saftiga Citron Vallmofrö Muffins

1 ägg
1 dl kvarg
0,5 tsk vaniljextrakt
50 g smör, smält
3/4 dl pre-sweet tagatos eller annat sötningsmedel
en halv citron, skal och saft
1,5 dl mjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vallmofrön

Värm ugnen till 200 C grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Rör ihop ägg, kvarg, vanilj och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills kombinerat. Fyll muffinsformarna med smeten och grädda i 15-20 minuter.