This cake is made of Finnish apples and cranberries. I have my mother to thank for that. A moist cake with flavors of tart lingonberries and a hint of caramel flavor that coconut sugar provides. This month, Det Gröna Skafferiet has lingonberries as the season's best, and this cake is my contribution.
Lingon-Äppelkaka
2
ägg
1
dl tagatos eller socker
1
tsk vaniljsocker
1
dl kvarg
0,5
dl smält smör
1
dl mandelmjöl
1
dl fullkornsmjöl
1
tsk bakpulver
0,5
tsk kanel
1-2
äpplen, skivade
0,5
dl lingon
1
msk kokossocker
kanel
Vispa
ägg och tagatos luftigt. Blanda i vaniljsocker, kvarg och smält smör. Tillsätt
sedan mandel- och fullkornsmjöl, bakpulver och kanel och rör runt. Häll smeten
i en smord och bakplåtspappersklädd rund form. Lägg på skivade äpplen och
lingon. Strö på kokosocker och kanel. Grädda i 200 C graders ugn ca 30 minuter.
Lingonberry-Apple
Cake
2
eggs
1
dl tagatose or sugar
1
tsp vanilla
1
dl quark
0,5
dl melted butter
1
dl almond flour
1
dl whole wheat flour
1
tsp baking powder
0,5
tsp cinnamon
1-2
apples, sliced
0.5
dl lingonberries
1
tbsp coconut sugar
cinnamon
Beat
eggs and tagatose fluffy. Mix in vanilla, quark and melted butter. Then add the
almond flour and whole wheat flour, baking powder and cinnamon and stir. Pour
batter into a greased and parchment paper lined round baking dish. Add the
sliced apples and lingonberries. Sprinkle the coconut sugar and cinnamon on
top. Bake at 200 C degree oven for about 30 minutes.
19 Comments
What a beautiful cake! It looks absolutely divine.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa!
DeleteVilken maffig kaka! Den ser konstnärlig ut!
ReplyDeleteÅh, såååå gott! Vilken härlig kombo: äpple och lingon! Mums!
ReplyDeleteHa en fin måndag!
kram kram
//Lana
Ja, de passar bra ihop. Kram!
DeleteDet där skulle jag så gärna smaka! Vi hade djupfrysta lingon här tidigare,men nu har jag inte sett sådana på länge.
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteSå gott! Och vilket vackert fat!
ReplyDeleteJag måste köpa kokossocker, det hör jag! Kolasmak - mums! Jag bakade cookies igår, inspirerad av dig. De blev jättegoda! Kram!
ReplyDeleteJa, kokossocker ger en så god smak. Roligt att höra att dina cookies blev lyckade. Kram!
DeleteWhat a beautiful cake, and plate too! We are nuts about any type of berries.
ReplyDeleteThanks Chris! Berries are yummy :)
DeleteDen här kakan låter väldigt spännande och kan också få sig en småländsk touch genom lingon och äpplen från min trakt...hihi:) Mums, vad gott! Tack för bra tips!
ReplyDeleteSv; Tack fina du! Det hade varit mycket trevligt att få ha dig med och dela upplevelserna med.
Ha en skön tisdag! Kramar
Tack snälla. Ha en fin dag, kram!
DeleteMums, så fin den ser ut!
ReplyDeleteTack Amy!
DeleteDen vill jag göra, men kokossocker? Vart hittar jag det?
ReplyDeleteFin vecka till dig, kram
Kokossocker borde finnas i större mataffärer, men om inte, så på hälsokostaffärer. Ha en fin vecka du också, kram!
DeleteSomeone Sometimes with visits your blog regularly and recommended it in my experience to read as well. The way of writing is excellent and also the content is top-notch. Thanks for that insight you provide the readers. hacksiber
ReplyDelete