Pancakes made with coconut flour is more filling and keeps you satisfied longer. You do not need a large amount of the flour in the batter. These are very good. I served them with a mixture of quark and blueberries.
Coconut Flour
Pancake
4 eggs
0,5 dl
coconut flour
0,5 tsp
cinnamon
1 tbsp agave
0,5 dl quark
coconut oil
for frying
Mix ingredients
until smooth and let them sit for five minutes so the coconut flour can absorb
the liquids. Heat a skillet with coconut oil. Fry the pancakes until golden
brown, 1-2 minutes on each side. Repeat with the remaining batter.
Kokosmjölplättar
4 ägg
0,5 dl kokosmjöl
0,5 tsk kanel
1 msk agave
0,5 dl kvarg
kokosolja
till stekning
29 Comments
Vilka fina foton! Ha en trevlig helg!
ReplyDeleteTack snälla! Ha en fin helg du också.
DeleteHär i Thailand kan man äta små pannkaks-blollar som de kallar typ coconut-cream. De är gjorda som halva bollar i ett speciellt "boll-järn" och så lägger de ihop 2 bollhalvor till en boll. Smeten ser ut som en pannkakssmet men har kokosmjölk i sig och bollarna blir så otroligt krämiga i mitten och smakar fantastiskt mycket kokosnöt! Älskar dom. Tänkte prova att göra vanliga plättar/pannkakor här med kokosmjölk i smeten och sen göra dom lite tjockare och inte grädda helt färdigt. Kanske blir det något liknande :-)
ReplyDeleteSåhär ser de ut när de görs: http://blog.asiahotels.com/wp-content/uploads/2009/07/kanom-krok.jpg
Och klara: http://2.bp.blogspot.com/-us212RVVBTk/ULRBRnYarOI/AAAAAAAAH3g/h6KCzyO94Ro/s640/Thai+coocnut+rice+pancake.jpg
Super supergoda :-)
Låter spännande och gott! Hör av dig om du lyckas med din version.
DeleteJag använder nästan alltid kokosmjöl i mina pannkakor, tycker att det ger både fin smak och konsistens.
ReplyDeleteJa, jag gillade också att ha i kokosmjöl.
DeleteMums, det ska jag göra nästa vecka =)
ReplyDeleteTack, roligt att höra!
DeleteDessa borde jag prova, jag som annars inte är nån pannkaksfantast! Kram!
ReplyDeleteJa, testa gärna. Vem vet kanske du gillar de här :) Kram
DeleteDe ser supergoda ut! Har bara testat kokosmjöl en gång och blev tyvärr inte så förtjust i smaken, men det kanske är värt ett test till innan påsen i skafferiet är för gammal ;-) Ha en fin helg!
ReplyDeleteTack Sonja! Ja, visst har mjölet en lite annorlunda smak och konsistensen blir också annorlunda, men jag har gillat det. Tack det samma!
DeleteJag älskar allt som har med kokos att göra! Dessa pannkakor blir nog inget undantag!
ReplyDeleteJa, det är så gott!
DeleteVilka snygga bilder! Jag bakar alltid mina pannkakor med kokosmjöl (samt fiberhusk), och det blir verkligen mycket bra!
ReplyDeleteTack Marja! Ja, det blir gott!
DeleteI am curious about coconut flour, never used it.A delicious treat!
ReplyDeleteKisses!
You should try it :) Hugs!
DeleteSer jättegoda ut vännen, mums och så fina foton :) Kram!
ReplyDeleteTack snälla! Kram
DeleteRiktigt läcker bild. Och nu måste jag hålla ögonen öppna efter kokosmjöl. Det låter jättespännande och kul att variera vetemjöl med:)
ReplyDeleteTack :) Kokosmjöl är bra som alternativ, men bra att veta att den suger åt sig vätska mera än vanligt vetemjöl.
DeleteSer så himla gott ut!
ReplyDeleteJag fick pannkaka-cravings idag. Tänkte faktiskt skriva till dig och kolla om du hade ett riktigt bra crêpes recept, men jag hittade ett som var grymt. Det är ju för gott!
(Och med glutenfritt mjöl faktiskt. Hade visst inget mjöl kvar)
Kram
Tack Katarina! Ja, visst är det gott :) Kram
DeleteDenna variant har jag inte testat, men det ska jag! Tack för fin inspiration.
ReplyDeleteTack Remsan, kul att kunna inspirera!
DeleteI"m such a sucker for good pancakes and these look GOOD!
ReplyDeleteVad spännnde med kokosmjöl i pannkakorna, det får jag testa! Kram
ReplyDeleteNyt maistuisi juuri paistetut pannukakut. Nam!:)
ReplyDelete