I have seen overnight oats on many blogs and I also wanted to try. I think that it's reminiscent of Bircher muesli and is very fresh and tasty. You mix the ingredients together in the evening and have your breakfast ready in the fridge when you wake up the following morning. A good tip for you who tend to be in a hurry in the morning :)
Strawberry
Chia Overnight Oats
1 dl oatmeal
2 tbsp chia
seed
fresh strawberries,
sliced
2,5 dl soy
milk
5 drops
NuNaturals stevia vanilla
Place
oatmeal, chia seeds, and sliced strawberry together in a bowl. Pour milk and
vanilla over oat mixture. Place the mixture in the fridge overnight. In the
morning, remove bowl from fridge and top with strawberries. Add some more milk
if the mixture seems too dry.
Jordgubb Chia
Overnight Oats
1 dl
havregryn
2 msk
chiafrön
färska
jordgubbar, skivade
2,5 dl
sojamjölk
5 droppar
NuNaturals stevia vanilj
Lägg
havregryn, chiafrön och skivade jordgubbar tillsammans i en skål. Häll mjölk
och vanilj över blandningen. Lägg blandningen i kylen över natten. På morgonen,
ta bort skålen från kylskåpet och toppa med jordgubbar. Lägg till lite mer
mjölk om blandningen verkar för torr.
26 Comments
Vilken grej! Hade faktiskt aldrig läst om det tidigare, låter verkligen som något för mig som bortprioriterar frukost varje morgon :P
ReplyDeleteTack Marie! Ja, den är värd att testas :)
DeleteYour Strawberry Chia Overnight Oats is absolutely gorgeous. I would be a happy camper waking up with this gorgeous treat.
ReplyDeleteThank you Amy!
DeleteLåter jättegott! Själv brukar jag göra det som kallas Müsli Davos. Man blanda yoghurt och müsli och låter stå under natten :-)
ReplyDeleteFast om jag vore du hade jag bytat ut stevian mot äkta vaniljpulver. Trots att stevia är naturligt så "lurar" det söta bara kroppen. Bättre med vaniljpulver om man vill ha vaniljsmaken och sötman kan man få av frukter!
Tack :) Yoghurt och müsli låter också gott. Vaniljpulver har jag aldrig testat.
DeleteLåter verkligen jättegott! Men tror du man kan byta ut chia-fröna mot något annat? Jag har lite svårt att hitta det... Jag har bakat dina fyllda bröd (http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/04/istallet-for-paj-instead-of-quiche.html) några gånger de senaste veckorna, så himla goda de är!! Tack för det receptet! :)
ReplyDeleteTack för din kommentar och vad glad jag blir att höra att du bakat bröden, tack! Du kunde använda linfrön (hela eller krossade) istället för chia, för de fungerar på ett liknande sätt som chia. Lycka till!
DeleteJag gör ofta chiagele med frukt för frukost,men har aldrig tillsätt havre..Säkert gott:)
ReplyDeleteJa, det blir riktigt gott!
DeleteVilken toppenfrukost! Kramar och en fin helg:-)
ReplyDeleteTack Linda! Kram
DeleteVilka underbara bilder, så vackra! Tycker även det är så sött att ha "gröten" i en sådan burk :)
ReplyDeleteTack Marja! Ja, burken gör den extra aptitlig!
DeleteNo excuse to skip breakfast!I like soaking my musli overnight.They taste much better the next morning. This is the perfect way to start your day!
ReplyDeleteHugs!
Exactly! Hugs!
DeleteJag har också testat det till frukost några gånger men det faller inte mig i smaken. Varm gröt tycker jag smakar bättre:)
ReplyDeleteTack för alla dina omtänksamma ord och tankar till mig. kram fina vännen
Ja, visst är den helt annorlunda jämfört med varm gröt. Kram vännen!
DeleteVilken vacker bild!!!
ReplyDeleteTack!
DeleteI have seen overnight oats on many blogs and I also wanted to try, me too! :)
ReplyDeleteYour version looks amazing!! Easy peasy, i say! :)
Thanks, yes easy peasy :)
DeleteJag har letat efter chiafrön i min butik. Måste jag köpa det på hälsokost tror du? Eller kanske rent av på nätet.
ReplyDeleteJa, hälsokosten borde ha, där köper jag mina.
DeleteHur länge klarar sig en "overnight oats" i kylen? är det bara under natten eller kan den stå i flera dagar? Jätte tacksam för svar.
ReplyDeleteDen kan nog stå flera dagar i kylen, men havregrynen kan bli lite "gummiaktiga" efter en tid.
Delete