My ice cream machine that goes to my KitchenAid has been very welcome in our home, I have made many different ice creams since I got it, and the ice cream becomes more smooth and creamy with the help of a machine. Do you use an ice cream machine?
Peanut Butter Chocolate Ice Cream
2,5 dl whipping cream
2,5 dl milk
1-1,5 dl sugar
1 dl peanut butter with salt
chocolate chunks
Stir together the whipping cream,
milk, and sugar in a sauce-pan. Heat mixture over medium heat, whisking
constantly, until it almost boils. Remove from heat and stir in peanut butter,
stirring until thoroughly blended.
Chill the mixture at least 4 hours
or overnight, then freeze in your ice cream maker according to manufacturer's
instructions. When ready stir in chocolate chunks.
Jordnötssmör-Chokladglass
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1-1,5 dl socker
1 dl jordnötssmör med salt
chokladbitar
Rör ihop vispgrädde, mjölk och
socker i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme, vispa hela tiden tills
det nästan kokar. Ta bort från värmen och rör i jordnötssmör, blanda tills
smöret smält.
Kyl blandningen åtminstone 4
timmar eller över natten, frys sedan i glassmaskinen enligt tillverkarens
instruktioner. När glassen är klar rör ner chokladbitar.
18 Comments
Glassmaskinen hade högsta prioritet när vi flyttade hit till Cypern =)
ReplyDeleteJag kan förstå det :) Så gott med hemmagjord glass.
DeleteÅhhh så gott ...
ReplyDeleteMums, vi har en glassmaskin kram Diana
ReplyDeleteJa, det blir mycket bra glass med maskin. Kram
DeleteÅ, så lyxigt att kunna göra sin egen glass. Det lät ju sjukt gott!
ReplyDeleteTack Amani. Det blir nog mycket gott att göra egen och man kan bestämma själv smakerna på sin glass :)
DeleteJag har en gammal Philips glassmaskin ,som är säkert över 15 år gammal,men funkar fortfarande bra:)
ReplyDeleteJa, vissa produkter är väldigt hållbara!
DeleteJag har ingen glassmaskin och har istället gjort glass för egen "maskin". Det har blivit jättegott men det tar alldeles för lång tid. När jag blir sugen på glass vill jag inte vänta i flera timmar...hihi:)
ReplyDeleteHa en toppenbra helg! Kramar
Jag gjorde också förut utan maskin, och det funkar ju så också. Kram
DeleteAivan liian herkullisen näköistä, nam! ;)
ReplyDeleteJa, just peanut butter är ju min favorit som sagt var...
ReplyDeleteVisst är det gott :)
DeleteI have that ice cream machine but haven't used it yet. Now you've got me inspired Katerina! This looks so..... good!
ReplyDeleteHope you try some yummy ice cream :)
DeleteUsch, vi tar på skämsstruten varje gång vi ser och läser om glassmaskiner... Vår blev tyvärr, precis som vi oroade oss för, en hyllvärmare. Vi använde den några gånger i början men nu står den bara där och tittar besviket på oss varje gång vi öppnar skåpet. Men när glassuget kommer på så vill man ju ha glass omedelbums:)
ReplyDeleteSälta i glass är annars en stor favorit i vårt kök, Häagendazs salted caramell är helt livsfarlig att ha hemma!
Kramar
Jag har faktiskt använt min flitigt och jag hoppas att jag fortsätter med det :) Bara ni ni kommer igång, så kanske det då blir glass hemma hos er också :) Salted caramel har jag bara hört om, men den måste vara otroligt god. Kram!
Delete