Min glassmaskin som går till min KitchenAid har varit mycket välkommen i vårt hem, jag har lagat många olika glassar sedan jag fick den och glassen blir mera len och krämig med hjälp av en maskin. Använder du dig av en glassmaskin?

My ice cream machine that goes to my KitchenAid has been very welcome in our home, I have made many different ice creams since I got it, and the ice cream becomes more smooth and creamy with the help of a machine. Do you use an ice cream machine?


Peanut Butter Chocolate Ice Cream

2,5 dl whipping cream
2,5 dl milk
1-1,5 dl sugar
1 dl peanut butter with salt
chocolate chunks

Stir together the whipping cream, milk, and sugar in a sauce-pan. Heat mixture over medium heat, whisking constantly, until it almost boils. Remove from heat and stir in peanut butter, stirring until thoroughly blended.
Chill the mixture at least 4 hours or overnight, then freeze in your ice cream maker according to manufacturer's instructions. When ready stir in chocolate chunks.


Jordnötssmör-Chokladglass

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1-1,5 dl socker
1 dl jordnötssmör med salt
chokladbitar

Rör ihop vispgrädde, mjölk och socker i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme, vispa hela tiden tills det nästan kokar. Ta bort från värmen och rör i jordnötssmör, blanda tills smöret smält.
Kyl blandningen åtminstone 4 timmar eller över natten, frys sedan i glassmaskinen enligt tillverkarens instruktioner. När glassen är klar rör ner chokladbitar.