These sugar-free berry squares are very good and they get their sweetness from the dates and vanilla stevia. If you do not have stevia, you can use vanilla extract. They contain no white flour and are therefore also gluten-free. Today I celebrate my birthday in Paris and I think I'm not going to eat much sugar-free today :) Have a great day!
No-Sugar Coconut
Berry Squares
1 dl coconut
oil
2,5 dl dates,
ground into paste
4 eggs
10 drops
vanilla, stevia
3,5 dl almond flour
2,5 dl
coconut flour
1 tbsp ground
flaxseed
1 tsp baking
soda
1,5 tsp
cinnamon
1/4 tsp sea
salt
5 dl
raspberries and blueberries, heated and sweetened with vanilla stevia drops
1 dl
unsweetened coconut
Line a 24 cm
pan with parchment paper, and preheat the oven to 175ºC.
Beat coconut
oil, date paste, eggs, and vanilla together. Stir in the flours, flaxseed,
baking soda, cinnamon, and salt.
Divide the
dough in half and press one half into the bottom of the parchment lined pan
evenly. Spread the berries evenly on top of the dough and sprinkle the
remaining dough on the berry layer. Top with coconut.
Bake for 20
minutes. Allow to cool in the pan completely before cutting into squares.
Sockerfria
Kokos Bärrutor
1 dl
kokosolja
2,5 dl dadlar,
malda till en pasta
4 ägg
10 droppar
vanilj, stevia
3,5 dl
mandelmjöl
2,5 dl kokosmjöl
1 msk malda
linfrön
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
1/4 tsk
havssalt
5 dl hallon
och blåbär, uppvärmda och sötade med vanilj stevia droppar
1 dl osötade
kokosflingor
Klä en 24 cm bakform
med bakplåtspapper, och värm ugnen till 175 C.
Vispa
kokosolja, dadlar, ägg och vanilj tillsammans. Rör i mjölen, linfrön, bikarbonat,
kanel och salt.
Dela degen på
hälften och tryck ena halvan i botten på bakformen. Bred bären jämnt ovanpå
degen och strö på resterande deg på bärlagret. Toppa med kokos. Grädda i 20
minuter. Låt svalna i formen helt innan du skär i rutor.
20 Comments
GRATTIS på födelsedagen =)
ReplyDeleteTack Marie!
DeleteGrattis på din dag!
ReplyDeleteDessa kanske man skulle testa att baka! :)
Tack Sara. Testa gärna :)
DeleteMumms ,gott! Och grattis!
ReplyDeleteGrattis på födelsedagen! Hoppas Paris visar dig sin allra bästa sida idag och du får goda smakupplevelser hela dagen lång.
ReplyDeleteBåde ser och låter som riktigt goda (precis som allt annat du gör!) bärrutor!
Tack snälla du!
DeleteStort grattis på födelsedagen! Hoppas du har en jättefin dag i Paris!
ReplyDeleteDen här kakan måste jag testa! Låter otroligt gott! :)
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Hoppas du gillar kakan lika mycket som jag gjorde. Kram
DeleteHoppas du har en underbar dag i Paris och att du firar ordentligt! Ta ett glas Champagne från mig ;-)
ReplyDeleteKakorna ser riktigt fina ut, gott!
Kram kram
Ja, absolut! Kram
DeleteSå knapriga och goda de ser ut!
ReplyDeleteOh, här är receptet, det ser inte bara fantastiskt ut det låter även verkligen SÅ gott!
ReplyDelete<3
Hipp hipp hurra för dej på din dag! Hoppas du har det helt underbart i Paris, låter som ett ypperligt ställe att fira på.
ReplyDeleteDet är så kul att kolla på allt gott du fixat senaste veckorna, vi sitter ju och dreglar vid skärmen... Inte alls bra nu när vi måste ta tag i sommarkilona som har en tendens att samlas:)
Kramar
Tack Mårtenssons! Kram
DeleteGrattis än en gång finaste du, njut av allt det goda i Paris oh la la ;) Jättefina rutor du gjort, stor varm kram till dig hurra!
ReplyDeleteHipp hipp hurra och ett stort grattis till dig på din födelsedag :-)
ReplyDeleteHoppas att ni har det helt underbart i Paris!
Tack Erica!
DeleteHappy Birthday Katarina, these look wonderful but I think you do need some sugar for a proper birthday celebration :)
ReplyDeleteThank you Chris! Yes, absolutely :)
Delete