Ice cream made from fresh ingredients will be so much tastier and fresher. As this mint ice cream made with fresh mint leaves instead of mint extract. If you want, you can mix in chocolate chips too. What is your favorite flavor of ice cream?
Fresh Mint
Ice Cream
2,5 dl cream
2 dl milk
12 g fresh
mint sprigs
1 dl sugar
pinch of salt
2 egg yolks
Combine
cream, milk, and mint sprigs in a saucepan over medium-high heat. Heat milk
mixture until tiny bubbles form around the edge (do not boil). Remove from heat,
let stand for 10 minutes. Meanwhile stir together sugar, salt, and egg yolks in
a bowl. Gradually add 2 dl of the cream mixture to the egg mixture, stirring
constantly with a whisk. Pour egg yolk mixture back into the saucepan and cook
over medium-low heat until the mixture thickens. Strain the mixture to discard
the mint leaves. Let cool completely and put in the refrigerator for 4 h or
overnight. Freeze the ice cream according to manufacturer's instructions.
Färsk
Mintglass
2,5 dl grädde
2 dl mjölk
12 g färsk
mynta
1 dl socker
2 äggulor
en nypa salt
Kombinera
grädde, mjölk och mynta i en kastrull på medelhög värme. Värm blandningen tills
små bubblor bildas runt kanten (skall inte koka). Ta bort från värmen, låt stå
i 10 minuter. Under tiden rör ihop socker, äggulor och salt i en skål. Tillsätt
2 dl av gräddblandningen i äggsmeten, vispa hela tiden. Häll äggula-blandningen
tillbaka i kastrullen och värm på medelhög-låg värme tills blandningen tjocknar.
Sila blandningen för att få bort myntabladen. Låt svalna helt och ställ i kylen
i 4 timmar eller över natten. Frys glassen enligt tillverkarens anvisningar.
18 Comments
Oooo. Älskar mint! Det är så fräscht. Fin bild!
ReplyDeleteTack snälla! Mint är gott!
DeleteMmm....gott!
ReplyDeleteMin favorit är choklad! :)
Ha en toppen fredagskväll!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Ha en fin kväll, kram!
DeleteJag är ju ingen glassälskare men choklad är alltid gott, till och med i glass. Mint i glass kan jag inte äta. Det blir för mintigt och kallt tycker jag, haha! Kram!
ReplyDeleteJa, alla har vi olika favoriter och man kan inte gilla allt. Kram!
DeleteMint, polka och lakrits är mina favoriter. Och idag ska jag faktiskt lyxa på just mint :)
ReplyDeleteKram och ha en fin helg!
Mums! Ha en fin helg, kram!
DeleteFärska ingredienser i glassen är gott och mynta ger en frisk och god smak. Jag har många glassfavoriter och provar helst nytt varje gång jag äter kulglass. Men blåbärsglass är ju annars väldigt gott!
ReplyDeleteKram
Ja, den ger en frisk, god smak. Blåbärsglass gillar jag också! Kram
DeleteMen jisses vad gott! Hade gärna tagit en glass nu direkt. :)
ReplyDeleteKram
Tack så mycket :) Kram!
DeleteMintglass har jag inte smakat någongång! kanske har jag missat jättemycket!?
ReplyDeleteMina favoritsmaker är jordgubb, mango och champagne:)
Tack, snälla fina du för din värmande kommentar! Jag kämpar på och hoppas jag blir frisk snart.
Kramar
Mint är riktigt gott i glass. Champagneglass har jag aldrig smakat :) Jag hoppas att du är bättre snart vännen, styrkekram till dig!
DeleteDet lät som en spännande smak!!
ReplyDeleteDen är mycket fräsch och god!
DeleteMynta i glass och desserter är så gott. Har aldrig använt estrakt för är det något som växer som ogräs så är det myntan i landet.
ReplyDeleteVad kul att du har mynta i landet, gott :)
Delete