En sås som kan serveras till pasta eller quinoa eller användas till en gratängliknande rätt. Jag blandade ner quinoa i såsen och gjorde en gratäng istället. Mycket gott! 

A sauce that can be served with pasta or quinoa or can be used in a casserole dish. I mixed quinoa with the sauce and made a gratin instead. Delicious!


Soja-Tomatsås Quinoa gratäng

0,5 st zucchini, hackad
1 liten röd paprika, hackad
1 lök, hackad
1 burk tärnade tomater
2,5 dl sojakross, blötlagd
salt
peppar
oregano
3-4 msk crème bonjour, örter-vitlök

quinoa, kokt
riven ost

Hacka zucchini, paprika och lök och stek i en skvätt olja några minuter. Tillsätt soja och tomater. Låt sjuda i ca 20 minuter. Krydda efter smak. Blanda till sist i crème bonjour. Blanda ner i såsen några deciliter kokt quinoa och lägg allt i en ugnsform. Strö på riven ost och grädda i 200 grader tills osten smält.


Soy-Tomato Sauce Quinoa Gratin

0,5 pc zucchini, chopped
1 small red bell pepper, chopped
1 onion, chopped
1 can diced tomatoes
salt
pepper
oregano
2-3 tbsp crème bonjour, herb-garlic

quinoa, cooked
grated cheese

Chop zucchini, pepper and onion and fry them in oil for a couple of minutes. Add soy and tomatoes. Let simmer for 20 minutes. Season to taste. Lastly stir in crème bonjour. Stir in the sauce a few deciliter cooked quinoa and put it all in a baking dish. Sprinkle with grated cheese and bake at 200 degrees until cheese is melted.