My raw experiment continues and I like these raw goodies. Usually, raw cake crust, raw energy balls contain dates, but in this recipe I have not used dates in the crust, only in the filling. Zucchini is hiding in the filling, but you can't taste it, so that's a tip to get more vegetables in your diet. This cheesecake is fresh and tasty!
Raw Blueberry
Lemon Cheesecake
crust
1 dl raw
almonds
1 dl raw
cashews
1 tbsp
coconut oil
vanilla
stevia drops, after taste (optional)
1 tsp vanilla
extract
¼ tsp salt
filling
1 dl
zucchini, peeled and chopped
1 dl raw
peanut butter
2 tbsp fresh
lemon juice
2 tbsp
agave-maple syrup
2 dates
0,5 dl
blueberries
0,5 tsp
vanilla extract
a pinch sea
salt
Blend almonds
and cashews in a food processor until crumbly. Add the rest of the ingredients
and blend until it all sticks together, like cookie dough. Add some water if
the mixture seems dry. Press the mixture into a 10 cm lined pan, and place it
in the freezer to set.
For the
filling, in a food processor, blend zucchini until finely processed. Add the
peanut butter, lemon juice, agave-maple syrup, dates, blueberries, vanilla and
salt. Blend until smooth. Pour into the pan and freeze until set. Serve frozen
and store in the freezer.
Raw
Blåbär-Citron Cheesecake
pajbotten
1 dl råa
mandlar
1 dl råa
cashewnötter
1 msk
kokosolja
vanilj stevia
droppar, efter smak (valbart)
1 tsk
vaniljextrakt
¼ tsk salt
fyllning
1 dl
zucchini, skalad och tärnad
1 dl jordnötssmör
2 msk färsk
citronsaft
2 msk
agave-lönnsirap
2 dadlar
0,5 dl blåbär,
färsk eller frysta
0,5 tsk
vaniljextrakt
en nypa
havssalt
Blanda mandel
och cashewnötter i en matberedare tills smuligt. Tillsätt resten av
ingredienserna och blanda tills allt håller ihop. Tillsätt lite vatten om
blandningen verkar torr. Tryck blandningen i en 10 cm bakplåtspappersklädd form
och ställ den i frysen under tiden du gör fyllningen.
Fyllning: i
en matberedare mixa zucchini. Tillsätt jordnötssmör, citronsaft, agave-lönnsirap,
dadlar, blåbär, vanilj och salt. Mixa till en slät blandning. Häll i formen och
frys tills den stelnat. Servera fryst och förvara kakan i frysen.
18 Comments
Låter ju jättegott! Jag måste testa några av dina raw-recept! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Tack :) Den var mycket god och testa gärna och berätta vad du tyckte. Ha en fin dag du också, kram!
DeleteOj, så spännande! Den ser jättefin ut!
ReplyDeleteTack Erika :)
DeleteMums vad gott! Jag skulle gärna vara din provsmakare och ge mitt omdöme på alla godsaker du gör:)) Det blir så härlig färg med blåbär! Idag ska jag faktiskt ge mig ut i skogen och plocka lite blåbär. Det är så gott att ha och bara äta som de är:)
ReplyDeleteTack! Jag skulle gärna bjuda dig på mina bakverk. Blåbär är så gott och dessa blåbär som jag använt här är från Finland, så goda. Man kan inte jämföra buskblåbär med vilda blåbär. Jag gillar också att äta blåbär bara så där eller med mjölk.
DeleteKul med dina raw-experiment! :)
ReplyDeleteTack! Roligt om du gillar :)
DeleteMmm! jag la också upp ett raw-recept idag! Din kaka ser underbart fin ut! skulle vilja provsmaka :) Kul att du också använder en liten form!
ReplyDeleteTack Marja! Ja, det är bra att ha små formar då man bakar ofta eller testar nytt. Skall kolla in hos dig :)
DeleteMums, gott kram Diana
ReplyDeleteTack Diana :) Kram
DeleteJag har börjat testa rätt mycket raw food på sistone! Denna cheesecake låter spännande med zucchini och jordnötssmör!
ReplyDeleteJa, visst är det roligt att testa raw :)
DeleteThis looks very delicious! I love the crust with almonds and cashews, so different with the normal crust we had. The combinations with the filling sound so perfect!
ReplyDeleteThank you Ann!
DeleteDet är så roligt att läsa dina raw food-recept och den här ser också jättegod ut! Borde nog ta upp mitt eget experimenterade igen, någon dag... :)
ReplyDeleteTack Tove. Roligt att du gillar och det är faktiskt kul att experimentera :) Ha det bra!
Delete