Havrekex som är goda att äta som sådana, men extra goda att fylla glass mellan två. Du gör som du vill, gott oberoende :) Jag fyllde mina med blåbär-kardemumma smulglass. Ha en bra fredag!

Oatmeal cookies that are good to eat on their own, but extra good to fill ice cream between two cookies. You do what you want, good anyhow :) I filled mine with blueberry cardamom crumb ice cream. Have a great Friday!



Oatmeal Cookies for Ice Cream Sandwich

60 g butter, softened
1 dl brown sugar
1 small egg
1,5 dl rolled oats
1 dl flour
1/8 tsp baking powder
1 pinch salt

Preheat the oven to 190 °C. Line a baking sheet with parchment paper.
In a bowl, mix the butter, and brown sugar. Add the egg and stir until smooth. Stir in the oats, flour, baking powder, and salt. With a spoon, place about 1,5 tablespoon of dough for each cookie. Press lightly. Bake for 8-10 minutes or until the edges are golden brown. Let cool on the baking sheet.


Havrekex till glass

60 g smör, mjukt
1 dl farinsocker
1 litet ägg
1,5 dl havregryn
1 dl mjöl
1/8 tsk bakpulver
1 nypa salt

Värm ugnen till 190 ° C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda smör och farinsocker. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Lägg med hjälp av en sked ca 1-1,5 matskedsstora kex på plåten. Tryck lätt ner dem. Grädda i 8-10 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna. Låt svalna på bakplåten.