The lemon-licorice curd I blogged about yesterday, I have used to make these tarts. Lovely with raspberries. When serving please use more raspberries than one :)
Citron-Lakritscurdpaj
2 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
en nypa lakritspulver
180 g smör, kallt
1 ägg
fyllning
citron-lakritscurd
hallon
Värm ugnen till 175 grader C och smörj en bakform,
(26 cm), eller några mindre portionsformar.
I en skål, blanda samman mjöl, mandelmjöl, båda socker,
bakpulver, lakritspulver och salt. Tillsätt smör och ägg, och arbeta in dem i
blandningen med händerna eller en gaffel. Tryck degen i den förberedda formen i
ett jämnt lager. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna.
Fyll botten med curd och toppa med hallon.
Lemon Licorice Curd Tart
2 dl flour
1,5 dl almond meal
2 dl rolled oats
1 dl sugar
0,5 dl brown sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
a pinch of licorice powder
180 g butter, cold
1 egg
filling
lemon licorice curd
raspberries
Preheat oven to 175 degrees C and grease a pan, (26 cm), or small individual pans.
In a bowl, mix together flour, almond meal, sugars, baking
powder, licorice powder , and salt. Add the butter and egg, and work them into
the mixture using your hands or a fork. Pat the dough into the baking pan and
bake until browned and ready, appr. 15-20 minutes.
Let the crust cool. When the crust is cooled, fill it with
the curd and top with raspberries.
15 Comments
Precis i min smak :) kram Diana
ReplyDeleteTack :) Kram
DeleteVilken sötnos!
ReplyDeleteTak snälla :)
DeleteSpännande!
ReplyDeleteLåter gott, fast jag föredrar utan lakrits! ;)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana. Gott utan lakrits också :) Kram
DeleteMums, så gott! Just kombon lakrits och hallon är supergott. Jag gjorde ju en glass för länge sedan med just den kombon. Blev hur gott som helst minns jag :) Kram på dig!
ReplyDeleteJa, det är ju så gott :) Glass av dessa smaker låter otroligt gott det med. Sommarkram!
DeleteÅh MUMS! Jag älskar lakrits pulver, är det alltid en underbar överraskning. Tack för receptet och hoppas du njuter av sommaren kära Katarina.
ReplyDeleteTack fina du! Hoppas du har en fin sommar också, kram!
Deletemums låter mycket gott : ) kramar Sofia
ReplyDeleteTack Sofia, kram!
DeleteSo pretty! I don't think I've ever seen licorice powder here.
ReplyDeleteThank you Chris! I believe licorice powder is more common in the Nordic countries.
DeleteMen åh vad gott, och så fina små pajer! :D
ReplyDelete