En lite nyttigare variant på kaka och frostingen består av kvarg. Kakan blir saftig av grönsakerna och kardemumma och kanel tillför en god smak.

A little healthier version of cake and the frosting is made of quark. The cake is moist of the vegetables and cardamom and cinnamon adds a good flavor.


Morots-Zucchinikaka

4 ägg
1 dl farinsocker
1 dl smör, smält
0,5 dl vaniljkvarg
200 g morot, riven
300 g zucchini, riven
2 dl vetemjöl
1 3/4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk citronskal

glasyr:
200 g vaniljkvarg
10 droppar NuNaturals stevia citron

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt det smälta smöret, kvarg, morot och zucchini. Blanda sedan i mjöl, mandelmjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och citronskal. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader ca 30 minuter beroende på storleken på formen du använder. Låt svalna i formen.

Blanda kvarg och citron och bred på den svalnade kakan.


Carrot Zucchini Cake

4 eggs
1 dl brown sugar
1 dl butter, melted
0,5 dl vanilla quark
200 g carrot, grated
300 g zucchini, grated
2 dl flour
1 3/4 dl almond flour
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
2 tsp lemon zest

glaze:
200 g vanilla quark
10 drops NuNaturals stevia lemon

Whisk eggs and sugar until fluffy. Add the melted butter, quark, carrot and zucchini. Then mix in the flour, almond meal, baking powder, cinnamon, cardamom and lemon zest. Pour batter into a greased dish and bake at 175 degrees for about 30 minutes, depending on the size of the pan you use. Let cool in pan.

Mix quark and lemon and spread on the cooled cake.