Moist, soft bread, including good seeds. I like the chewing resistance which the seeds gives and that these bread stays soft, even the following day is a plus.
Buns with Hemp Seed
1,5
tbsp dry yeast
2
dl water (42°)
0,5
dl vegetable oil
1,5
tbsp sugar
1
egg
1
tsp salt
2
tbsp pumpkin seeds
2
tbsp sunflower seeds
1
tbsp hemp seeds
3,5-4 dl multigrain flour
3,5-4
dl wholewheat flour
Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let
stand for 5 minutes. Add the egg, salt, seeds and enough flour to form a soft
dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 8-10 pieces,
shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper.
Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until
golden brown.
Bröd med bl.a. hampafrön
1,5
msk torrjäst
2
dl vatten (42 °)
0,5
dl vegetabilisk olja
1,5
msk socker
1
ägg
1
tsk salt
2
msk pumpafrön
2
msk solrosfrön
1
msk hampafrön
3,5-4
dl flerkornsmjöl
3,5-4
dl fullkornsmjöl
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå
i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, frön och tillräckligt med mjöl för att bilda
en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 8-10
bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med
bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° C för 8-10
minuter eller tills gyllenbruna.
18 Comments
Jag har inte ätit frukost ännu, skulle mer än gärna ta en sån där med smör och ost på. Mums! Ha en fin dag!
ReplyDeleteTack snälla! Önskar dig en fin dag också.
DeleteThese buns look wonderful and I love that you add the nuts for a contrast of texture and flavor. :)
ReplyDeleteThanks Amy. I like the texture of the bread with lots of seeds. Have a great day!
DeleteThis is my kind of bread!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thank you! Hugs!!
DeleteHampafrön har jag fortfarande inte testat vännen... men tror jag måste hitta dom snart. Tycker jag ser recept överallt med just hampa i :) Kram på dig!
ReplyDeleteHampa är in det också nu, som så mycket annat :) Kram!
DeleteJättefina! Har inte testat hampafrön men är ett stort fan av frön i bröd, det blir så gott!
ReplyDeleteJa, frön gör brödet så mycket godare :)
DeleteÅhh vad fina och vilken perfekt passform ; ) imponerande : )) kram på dig! Redan 1 augusti HJÄLP! ; ) kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Tiden går för fort :) Kram
DeleteOh så gott! Så fina också. Flerkornsmjöl, undrar om man hittar det här? Får leta :-)
ReplyDeleteTack :) Om du inte hittar flerkornsmjöl, kan du bra använda fullkorn eller något annat lite grövre mjöl.
DeleteBullar med frön i är extra gott, hampafrö har jag aldrig använt men de ska vara extremt nyttiga iallafall!!
ReplyDeleteKram
Ja, så sägs det i alla fall :) Kram
DeleteÅh, dina frallor ser helt perfekta ut! Nybakat är så gott;)Kram
ReplyDeleteTack Helena! Kram
Delete