Saftiga, mjuka bröd med bl.a. goda frön. Jag gillar tuggmotståndet som fröna ger och att dessa bröd håller sig saftiga även följande dag är ett plus. 

Moist, soft bread, including good seeds. I like the chewing resistance which the seeds gives and that these bread stays soft, even the following day is a plus.


Buns with Hemp Seed

1,5 tbsp dry yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
2 tbsp pumpkin seeds
2 tbsp sunflower seeds
1 tbsp hemp seeds
3,5-4 dl multigrain flour
3,5-4 dl wholewheat flour

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, seeds and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 8-10 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.


Bröd med bl.a. hampafrön

1,5 msk torrjäst
2 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1 msk hampafrön
3,5-4 dl flerkornsmjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, frön och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 8-10 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° C för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.