Green burgers made of broad beans. I bought broad beans from a recently opened organic shop near our home. They're great for use in burgers, but are also good to eat on their own, cooked or in salads. The burgers get a nice color as well.
Broad Bean Quinoa Burger
4 dl fresh broad beans
3 dl cooked quinoa
100 g spinach
1 red onion, diced
1 garlic clove, minced
1 tsp dried dill
sea salt
black pepper
almond meal / breadcrumbs
Cook the fava beans for two minutes, until just tender, and drain
thoroughly. Remove the skins. In the bowl of a food processor, pulse the beans
until they form a chunky puree. Put the bean puree into a bowl with the quinoa.
Over medium heat, warm some olive oil, and cook the onion and garlic
for five minutes. Add the spinach and cook until the spinach is wilted. Add to
bean-quinoa mixture. Add the dill, salt, pepper and almond meal until you have
a mixture that can easily be formed into patties. Chill the mixture for 30
minutes. When you're ready to make the burgers, heat two tablespoons of olive
oil over medium heat in a cast iron or other heavy pan. Form patties with your
hands. Cook burgers, until nice and
brown on the underside, about four minutes. Gently flip and cook until the other
side browns and the burgers are cooked through, about four minutes more.
Bondbönor Quinoa Burger
4 dl färska bondbönor
3 dl kokt quinoa
100 g spenat
1 rödlök, tärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk torkad dill
havssalt
svartpeppar
mandelmjöl / ströbröd
Koka bondbönorna i två minuter, tills de är mjuka. Ta bort skalet. Mixa
bönorna I en matberedare tills de bildar en tjock puré. Lägg bönpurén i en skål
tillsammans med quinoa.
Värm olivolja i en stekpanna och stek lök och vitlök i fem minuter. Tillsätt
spenaten och stek tills spenaten har mjuknat. Lägg till bön-quinoablandningen.
Tillsätt dill, salt, peppar och mandelmjöl tills du har en blandning som lätt
kan formas till biffar. Kyl blandningen i 30 minuter. När du är redo att göra
hamburgare, värm två matskedar olivolja på medelvärme i en stekpanna. Forma
smeten till biffar med händerna. Stek biffarna, ca fyra minuter på vardera sida.
16 Comments
Mmm...gott! Alltid roligt med variationen på burgare! :)
ReplyDeleteHa en toppen lördag!
Kramar!
//Lana
Tack, roligt om du gillar receptet. Ha en fin lördag, kram!
DeleteEtt recept helt i min smak. Brukar också göra biffar på bondbönor, men har aldrig gjort på färska bondbönor utan den inlagda varianten. Gott det också, men när jag får tag på färska till rimligt pris framöver ska jag testa med det. Ha en fortsatt fin helg!
ReplyDeleteJa, de blev mycket goda. Jag har aldrig testat den inlagda varianten. Ha det fint.
DeleteVilka härliga biffar! Jag äter ofta vegetariska "biffar", fast jag köper dom färdiga... Thaibites heter dom och är iaf riktigt smarriga!
ReplyDeleteTack Marja! Thaibites har jag inte hört om, tack för tipset.
DeleteJag köpte bondbönor idag när jag var på marknad. De kokte jag som de var och serverade dem med salt och smör.
ReplyDeleteBiffarna fick en härlig färg och jag kan tänka mig att de smakade gott!
Ha en fortsatt bra helg! Kram
Så gott det också. Ja, färgen och smaken är fina :) Tack det samma, kram!
DeleteI am always looking for a new veggie burger recipe. Thanks!
ReplyDeleteThanks Melissa. I'm happy to help.
DeleteSå gott detta låter. Jag har inte testat quinoa i burgare, kanske dags snart ;)
ReplyDeleteUrsäkta att kommenterandet här blir mindre... jag läser bloggen via mobilen men orkar helt enkelt inte att sätta på datorn och kommentera. I mobilen är det svårt att kommentera tycker jag :) Kram!
Ja, det skall du testa. Det är mera lugnt på bloggar just nu med vackra dagar och semestrar. Du skall inte oroa dig, jag har full förståelse :) Kram
DeleteUnderbar vegetariska biffar! Dina hamburgare ser så läcker ut. Tack för en härlig sommar maträtt, största sommarkram!
ReplyDeleteTack Mette! Sommarkram.
DeleteI made these tasty green beauties yesterday & loved them so much, dear Katarina!
ReplyDeleteThey were superb, yummy & very green, healthy too! Not to forget: really tasty too!,....:) !!!!
Oh, I'm so happy you made them. They are really tasty.
Delete