Gröna biffar gjorda på bl.a. bondbönor. Jag köpte bondbönor från en nyligen öppnad organisk affär nära vårt hem. De passar bra att använda i burgare, men är även goda att äta som sådana, kokta eller i sallader. En fin färg får biffarna dessutom.

Green burgers made ​​of broad beans. I bought broad beans from a recently opened organic shop near our home. They're great for use in burgers, but are also good to eat on their own, cooked or in salads. The burgers get a nice color as well.


Broad Bean Quinoa Burger

4 dl fresh broad beans
3 dl cooked quinoa
100 g spinach
1 red onion, diced
1 garlic clove, minced
1 tsp dried dill
sea salt
black pepper
almond meal / breadcrumbs

Cook the fava beans for two minutes, until just tender, and drain thoroughly. Remove the skins. In the bowl of a food processor, pulse the beans until they form a chunky puree. Put the bean puree into a bowl with the quinoa.

Over medium heat, warm some olive oil, and cook the onion and garlic for five minutes. Add the spinach and cook until the spinach is wilted. Add to bean-quinoa mixture. Add the dill, salt, pepper and almond meal until you have a mixture that can easily be formed into patties. Chill the mixture for 30 minutes. When you're ready to make the burgers, heat two tablespoons of olive oil over medium heat in a cast iron or other heavy pan. Form patties with your hands. Cook burgers, until nice and brown on the underside, about four minutes. Gently flip and cook until the other side browns and the burgers are cooked through, about four minutes more.

 

Bondbönor Quinoa Burger

4 dl färska bondbönor
3 dl kokt quinoa
100 g spenat
1 rödlök, tärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk torkad dill
havssalt
svartpeppar
mandelmjöl / ströbröd

Koka bondbönorna i två minuter, tills de är mjuka. Ta bort skalet. Mixa bönorna I en matberedare tills de bildar en tjock puré. Lägg bönpurén i en skål tillsammans med quinoa.

Värm olivolja i en stekpanna och stek lök och vitlök i fem minuter. Tillsätt spenaten och stek tills spenaten har mjuknat. Lägg till bön-quinoablandningen. Tillsätt dill, salt, peppar och mandelmjöl tills du har en blandning som lätt kan formas till biffar. Kyl blandningen i 30 minuter. När du är redo att göra hamburgare, värm två matskedar olivolja på medelvärme i en stekpanna. Forma smeten till biffar med händerna. Stek biffarna, ca fyra minuter på vardera sida.