I denna banankaka använde jag lite quinoamjöl, men om man inte har det går det bra att använda vetemjöl eller annat mjöl. Quinoa ger en nötig smak och jag tycker att smaken passar i bakverk. 

In this banana cake, I used a little quinoa flour, but if you do not have it, do not hesitate to use wheat flour or other flour. Quinoa provides a nutty flavor and I think it's great in baked goods.



Banana Cake with Quinoa

1,5 dl flour
0,5 dl quinoa flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
0,5 tsp cinnamon
pinch of nutmeg
1 banana, mashed
0,5 dl honey
2 tbsp coconut oil
3 tbsp milk
1 small egg
0,5 tsp vanilla extract

Preheat oven to 175°C and grease mini pans or one bigger loaf pan. Stir together flours, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, and nutmeg in a bowl. Add the banana, honey, oil, milk, egg, and vanilla and stir until combined.

Divide batter evenly among the pans. Bake for 20-30 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Remove from oven and let cool.


Banankaka med Quinoa

1,5 dl mjöl
0,5 dl quinoamjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
0,5 tsk kanel
nypa muskot
1 banan, mosad
0,5 dl honung
2 msk kokosolja
3 msk mjölk
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 175 ° C och smörj små formar eller en större form. Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskot i en skål. Tillsätt banan, honung, olja, mjölk, ägg och vanilj och rör om tills blandat.

Fördela smeten jämnt mellan formarna. Grädda i 20-30 minuter eller tills en tandpetare som införs i mitten kommer ut ren. Ta bort från ugnen och låt svalna.