Ricotta passar bra som fyllning i paj, gärna med soltorkad tomat och örter. Nu använde jag oregano, men basilika är lika gott att använda. Pajbotten består av endast tre ingredienser och den blir mycket god. Önskar er alla en fin dag!

Ricotta is great as a filling for quiche, preferably with sun-dried tomatoes and herbs. Now, I used oregano, but basil is just as good to use. The crust consists of only three ingredients and it tastes very good. Wish you all a nice day!


Ricotta Soltorkad Tomatpaj

Pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
75 g smör
50 g kvarg

Fyllning
200 g ricotta
100 g parmesan
1 stort ägg eller 2 små
soltorkad tomat, hackad i mindre bitar
oregano
salt
peppar

skivad färsk tomat
riven ost

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform eller några små pajformer. Blanda mjöl, smör och kvarg till en smidig deg och tryck ut i pajformen.
Blanda sedan ricotta, parmesan, soltorkad tomat och kryddor. Smaka av och tillsätt ägg och blanda. Häll fyllningen i pajskalet och lägg på skivad tomat och riven ost. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.


Ricotta Sundried Tomato Quiche

pie crust
3 dl whole wheat flour
75 g butter
50 g quark

filling
200 g ricotta
100 g parmesan
1 large egg or 2 small
sundried tomatoes, chopped into small pieces
oregano
salt
pepper

sliced ​​fresh tomato
grated cheese

Preheat oven to 200 degrees C. Grease a pie pan or some small pie pans. Mix flour, butter and quark into a smooth dough and press into pie pan.
Mix the ricotta, parmesan, sun-dried tomatoes and spices. Taste and add the egg(s) and mix. Pour the filling into the pie crust and place on sliced ​​tomato and cheese. Bake in the oven for about 20-30 minutes.