Att tillsätta jordnötssmör i browniesmeten gör att man får brownies som påminner om snickers till smaken. Man kunde även blanda i jordnötter för att få den mera exakta smaken. Jag använde mig av två matskedar jordnötssmör, då blev smaken mild, men vill man ha en mera intensiv smak kan man tillsätta någon matsked jordnötssmör. En skopa vaniljglass till passar fint. 

To add peanut butter into your brownie batter gives you brownies that resembles snickers to the taste. You could even add peanuts to get the more right taste. I used two tablespoons of peanut butter, that gives a mild taste of peanut butter, for a more intense flavor add a few more tablespoons of peanut butter. A scoop of vanilla ice cream goes well with these brownies.


Peanut Butter Brownies

100 g chocolate
60 g butter
2 tbsp peanut butter
2 dl sugar
2 eggs
pinch of salt
1,5 dl flour
0,5 tsp baking powder

Preheat oven to 175 C. Melt butter, chocolate and peanut butter in a saucepan.  Let cool slightly. Beat sugar and eggs and add salt. Add the chocolate mixture, flour and baking powder. Stir until everything is combined. Pour the batter into a greased pan, 13x19cm, and bake for 40-45 minutes.


Jordnötssmörbrownies

100 g choklad
60 g smör
2 msk jordnötssmör
2 dl socker
2 ägg
nypa salt
1,5 dl vetemjöl
1, 5 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 C. Smält smör, choklad och jordnötssmör i en kastrull. Låt svalna något. Vispa socker och ägg och tillsätt salt. Blanda sedan i chokladblandningen, mjöl och bakpulver. Rör tills allt är kombinerat. Häll smeten i en smord form, 13x19cm, och grädda i 40-45 minuter.