Att göra sin egen granola är godast. Du tar det du gillar bäst och du väljer sötman efter egen smak. Enkelt, ja väldigt enkelt! Har du inte testat att göra själv, då är det dags nu :)

Making your own granola is yummy. You take what you like best and you choose the sweetness to your taste. Simple, yes very simple! If you have not tried to make this yourself, then now is the time :)


Kanel Granola 

1,5 dl havregryn
1,5 dl rågflingor
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl kokosflingor
1 dl nötter (jag tog macadamia och cashew)
2 msk vetegroddar
2 msk linfrön
1msk sesamfrön
kanel
1 dl torkade tranbär
2 msk vatten
2 msk olja
1 msk agave

Blanda alla torra ingredienser förutom tranbären i en skål. Blanda vatten, olja och agave och häll över, rör om. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 150 grader i 25-30 min, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Förvara granolan i en burk med lock.


Cinnamon Granola

1,5 dl oatmeal
1,5 dl rye flakes
0,5 dl pumpkin seeds
0,5 dl coconut flakes
1 dl nuts (I used macadamia and cashew)
2 tbsp wheat germ
2 tbsp flaxseed
1 tbsp sesame seeds
cinnamon
1 dr dried cranberries
2 tbsp water
2 tbsp oil
1 tbsp agave

Mix all the dry ingredients except cranberries in a bowl. Mix the water, oil and agave and pour over the dry ingredients, stir. Spread on a baking sheet with parchment paper. Bake at 150 degrees for 25-30 minutes, stirring halfway through. Allow to cool. Keep the granola in a jar with a lid.