Om jag lagar pastarätter blir det helst lasagne eller fyllda cannelloni. Det går bra att använda mycket grönsaker i lasagne, för att grönsakerna "smälter" sig in med resten av ingredienserna. Krämigt och gott!

If I make pasta dishes, I make mostly lasagna or stuffed cannelloni. It's great to use a lot of vegetables in lasagna, the vegetables "melts" into the rest of the ingredients. Creamy and delicious!


Morot-Zucchini Creme Fraiche Lasagne

lasagneplattor
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finthackad
3 morötter, rivna
1 zucchini, riven
50 g färsk spenat

5 dl tomatsås

4 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 dl parmesanost, riven
soltorkad tomat i olja, hackad
salt
peppar

Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter, tillsätt sedan morötterna, zucchini och spenat. Stek ytterligare en stund.

Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde, parmesanost och soltorkade tomater i en skål. Krydda efter smak.

Lägg en tredjedel av tomatsåsen i botten av en ugnssäker form. Placera ett lager av lasagneplattor över tomatsåsen. Lägg en tredjedel av grönsaksblandningen ovanpå lasagneplattorna och toppa med en tredjedel av crème fraiche blandningen. Upprepa två gånger till. Avsluta med crème fraiche och riven ost. Grädda i 200 C ca 35-40 minuter.


Carrot-Zucchini Creme Fraiche Lasagna

lasagna sheets
1 onion, chopped
1 clove garlic, finely chopped
3 carrots, grated
1 zucchini, grated
50 g fresh spinach

5 dl tomato sauce

4 dl crème fraiche
2 dl cream
2 dl Parmesan cheese, grated
sundried tomatoes in oil, chopped
salt
pepper

Heat oil in a large skillet over medium heat. Add the onion and garlic and fry for couple of minutes, then add the carrots, zucchini, and spinach.

Place creme fraiche, cream, parmesan cheese and sundried tomatoes in a bowl and stir well. Season to taste.

Spoon a third of the tomato sauce into the bottom of a over proof dish. Place a layer of lasagna sheets over the tomato sauce. Spoon third of the vegetable mixture on top of the lasagna sheets and top with a third of the crème fraiche mixture.

Repeat two more times. Finish with creme fraiche mixture and grated cheese. Bake in 200 C for 35-40 minutes.