Chokladmuffins kan man aldrig få för mycket av :) Använd din favorit choklad så blir de precis så goda som du vill. Idag landar vi i Amsterdam, spända och förväntansfulla. Vi skall redan idag på lägenhetsvisningar, håll tummarna att vi hittar någon trevlig. Lite spänd är jag över kylan också, att frysa är något av det värsta jag vet. Men ordentligt med kläder på, så blir det väl bra :)

You can never have too much of chocolate muffins :) Use your favorite chocolate so they become just as good as you want. Today we arrive in Amsterdam. We have already later today apartment showings, keep your fingers crossed that we'll find a nice apartment. I'm a little tense, because of the cold weather, freezing is one of the worst things I know. But I just have to wear plenty of clothes :)


Chokladmuffins

100 g rumsvarmt smör 
2,5 dl strösocker 
2 ägg 
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
½ tsk salt
150 g mörka chokladknappar och vita chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg och mjölk . Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite åt gången. Blanda ner chokladen. Klicka smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt . Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Servera med vaniljglass.


Chocolate Chip Muffin

100 g butter
2,5 dl sugar
2 egg
1 dl milk
4 dl flour
1 dl cocoa
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
150 g dark chocolate chips and white chocolate chips

Preheat oven to 200 degrees. Stir together the soft butter, granulated sugar, eggs and milk. Mix together the dry ingredients and 
stir into the batter, a little at a time. Mix the chocolate in the batter. Spoon the batter into paper muffin forms. Bake in 15-20 minutes. Let cool on a rack. Serve with vanilla ice cream.