Till dessa snurror gjorde jag samma fyllning som jag hade i rotfruktsgratängerna, men lämnade bort grädden. De har mycket smak och passar bra som bl.a. utflyktsmat.

These spirals I made with the same filling I used in the root vegetable gratins, but left out the cream. They have a lot of flavor and are well suited to take along on pick nicks. 


Rotfruktssnurror

smördeg
rotfruktsblandning
ägg till pensling

Stek rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök ca 10 minuter. Krydda och blanda i riven ost. Kavla smördegen till en fyrkant och lägg på rotfruktsblandningen. Rulla ihop och skär i bitar. Pensla med ägg och grädda i 200 grader tills de fått färg, ca 15-20 minuter.




Root Vegetable Spirals

puff pastry 
root vegetable mixture
egg wash

Roll the pastry into a square and place on root vegetable mixture. Roll up and cut into pieces. Brush with egg and bake at 200 degrees until browned, about 15-20 minutes.