Cookies är roligt att baka. Det tar inte länge, så har man rykande färska kakor. Ett glas kall mjölk och nygräddade kakor är ju bara så gott! 

Cookies are fun to bake. It does not take long, and you have freshly baked cookies. A glass of cold milk and freshly baked cookies is just so good!


Chocolate Peppermint Cookies

50 g chocolate, coarsely chopped
50 g butter
1,5 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl flour
2 tbsp cocoa powder
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
140 g Andes peppermint Chocolate, pieces

Preheat oven to 160 degrees. Melt coarsely chopped chocolate with the butter in a small heatproof bowl. Let cool a bit. Add sugar, eggs, and vanilla sugar, and mix to combine. Then add flour, cocoa powder, baking soda, and salt. Fold in peppermint chocolate. Scoop batter using a ice cream scoop place 5 cm apart on parchment-lined baking sheets. Bake until cookies are flat and surfaces begin to crack, about 12-14 minutes.


Choklad-Pepparmint Cookies

50 g choklad, grovt hackad
50 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
140 g Anderna pepparmint choklad, bitar

Värm ugnen till 160 grader. Smält grovt hackad choklad med smöret i en skål i mikrovågsugn. Låt svalna lite. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och blanda. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bikarbonat och salt. Rör ner pepparmint-chokladbitarna. Lägg smet med hjälp av en glasskopa 5 cm från varandra på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda tills kexen är platta och ytan börjar spricka, ca 12-14 minuter.