A curry quite to my taste. My first thought when I ate it was that I should have made double batch :). Healthy and nutritious. Serve with quinoa and lime.
Chickpea-Spinach
Curry
1
onion, grated
1 cm piece of fresh ginger, peeled and grated
1
tbsp oil
1
can of chickpeas, rinsed and drained
0,5
vegetable stock cube
1
tbsp curry powder
0,5
tsp of ground turmeric
1,5
dl tomato sauce
a
handful fresh spinach
a
pinch of brown sugar
salt
sambal
oelek
2-2,5
dl water
2-3
tbsp coconut milk
lime
for serving
Pour
the oil to a large fry pan and add the onion and ginger. Saute until fragrant
about 5 minutes. Add the curry powder. Saute the curry powder, being careful
not to burn it. Add the chickpeas, tomato sauce, brown sugar, spinach,
turmeric, stock cube salt and water. Bring to a boil. Let simmer for about
10-15 minutes on very low heat. At the end of the cooking, stir in the coconut
milk. Serve with a squeeze of lime and quinoa.
Kikärt-Spenat
Curry
1
lök, riven
1
cm färsk ingefära, skalad och riven
1
msk olja
1
burk kikärtor, sköljda och avrunna
0,5
grönsaksbuljongkub
1
msk curry
0,5
tsk mald gurkmeja
1,5
dl tomatsås
en
handfull färsk spenat
en
nypa farinsocker
salt
sambal
oelek
2-2,5
dl vatten
2-3
msk kokosmjölk
lime
för servering
Häll
oljan i en stor stekpanna och tillsätt löken och ingefäran. Fräs tills doftande
cirka 5 minuter. Tillsätt curry och stek försiktigt så att den inte bränns vid.
Tillsätt kikärtor, tomatsås, farinsocker, spenat, gurkmeja, buljongtärning,
salt och vatten. Koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter på mycket låg värme. I
slutet av tillagningen, rör i kokosmjölk. Servera med lite pressad lime och
quinoa.
33 Comments
This sounds wonderful! I think I would, for sure, make a double batch!
ReplyDeleteYes, you should :) Thanks Chris!
DeleteMen ÄNNU ett recept jag skulle gilla stenhårt!
ReplyDeleteTack Erika :)
Deleteåh, lät gott kram Diana
ReplyDeleteTack!!
DeleteLåter gott, jag gillar curry men tyvärr inte mannen..
ReplyDeleteHa en fin dag, kram
Tack det samma Jessica! Kram
DeleteVilken god vegetarisk rätt med kikärter, curry och kokosmjölk!!
ReplyDeleteTack!
DeleteAbsolut en toppenkombo. Spenat och curry är en av mina favoriterkombinationer. Och kikärter går alltid hem.
ReplyDeleteJa, visst är det!
DeleteVilken underbar färg! Ser jättegott ut.
ReplyDeleteMums, vad gott! Curry och kokosmjölk är så god kombination! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Ja, en mycket god kombination! Kram
DeleteFärgen på curry är ljuvlig, dock är maken inte fan till curry så jag får nöja mig med att titta på din vackra mat! Kram Sara
ReplyDeleteTack Sara! Kram
DeleteMed en sån massa kryddor som är helt i min smak måste smaka gott! Måste testas:) Kram
ReplyDeleteJa, den är mycket god :) Kram
DeleteAhh har alltid velat gora detta, sa gott.
ReplyDeleteTack :)
DeleteLåter som en curry i min smak också! Älskar kikärtor och spenat :)
ReplyDeleteJavisst är det gott!
DeleteOj vad gott det låter! :-) Men en fråga, tomatsås? Funkar det med krossade tomater?
ReplyDeleteTack! Ja, du kan använda krossade tomater istället. Tomatsåsen jag använde är mera slät, som passata!
DeleteHar gjort den idag,det var jättegott,trevlig helg.
ReplyDeleteVad roligt att du lagade den, tack! Trevlig helg!
DeleteEn curry helt i min smak också, yummie vännen!
ReplyDeleteHar inte haft tid att kika i bloggar de senaste dagarna, men åååå! Det här såg ju helt ljuvligt ut! Och curry som är så gott! (Massa annat gott också. Chokladkakan får gärna komma hem till mig nu)
ReplyDeleteKramar Katarina och ha en underbar helg!
Tack snälla du! Kram och önskar dig och familjen en fin helg!
DeleteGryta i min smak:) Vilken fin bild
ReplyDeleteTack Milla!
DeleteYou need to take part in a contest for one of the highest quality blogs on the internet.
ReplyDeleteI most certainly will recommend this site!
Here is my page check n cash locations