Vi började första dagen år 2013 med en löprunda längs Singapore river. För den som vill börja året med lite nyttigare godis, har jag här en vegan version.

We started the first day in 2013 with a run along the Singapore river. For those who want to start the year with a little healthier sweets, here is a vegan version.


Vegan Chocolate Squares

2 dl nuts (macadamia, almond, hazelnut)
100 g pitted dates
3 tbsp almond butter

50 g 72% cocoa chocolate
0,5 ripe banana
1 tsp vanilla extract
1 tbsp honey / maple syrup

Put dates in hot water to soften them for a few minutes before draining.
Melt chocolate and set aside. In a food processor, combine nuts, softened dates and almond butter. Process until well combined. Press the base mixture in a parchment lined form, it should end up being about 1 cm thick.

Put melted chocolate, banana, vanilla extract and honey in the food processor and blend until smooth.Pour the chocolate topping over the base and spread evenly using a spoon. Place in the fridge for 1 hour. Cut into squares.


Vegan Chokladrutor

2 dl (macadamia, mandel, hasselnöt)
100 g dadel
3 msk mandelsmör

50 g 72% choklad
0,5 mogen banan
1 tsk vaniljextrakt
1 msk honung / lönnsirap

Sätt dadlarna i hett vatten för att mjuka upp dem i några minuter.
Smält chokladen och ställ åt sidan. I en matberedare, kombinera nötter, dadlar och mandelsmör. Processera tills väl kombinerat. Tryck blandningen i en baklåtspappersklädd form, ca 1 cm tjock.

Lägg smält choklad, banan, vaniljextrakt och honung i matberedaren och blanda tills slätt. Häll chokladtoppingen över basen och fördela jämnt med hjälp av en sked. Placera i kylskåp i 1 timme. Skär i rutor.