I make pasta casseroles now and then at home and I want them be creamy with lots of cheese. You cannot get to much of cheese, right?
4-5 dl pasta, cooked
2 dl spinach
2 dl ricotta cheese
2 tbsp parmesan cheese
3-4 tbsp garlic-herb cream cheese
1 tsp basil
1 dl cheddar cheese, grated
3-5 dl tomato sauce
Cook pasta until slightly under done. Fry spinach until
wilted, season with salt and pepper. In a bowl mix ricotta cheese, parmesan
cheese, cream cheese and basil. Mix the cooked pasta with the tomato sauce. In
an oven safe dish put pasta-tomato mixture on the bottom, then add the spinach
and ricotta mixture on top. Top with cheddar cheese. Bake at 200º for 20-30
minutes.
Ugnsbakad Pasta med Ricotta och Spenat
4-5 dl pasta, kokt
2 dl spenat
2 dl ricottaost
3-4 msk vitlök-örtfärskost
2 msk parmesanost
1 tsk basilika
1 dl cheddarost, riven
3-5 dl tomatsås
Koka pastan nästan färdig. Stek spenaten snabbt, salta
och peppra. I en skål blanda ricottaost, parmesan, färskost och basilika.
Blanda den kokta pastan med tomatsås. I en ugnsäker form lägg pasta-tomatblandningen
på botten, tillsätt sedan spenat och ricottablandningen ovanpå. Toppa med
cheddarost. Grädda i 200 ° i 20-30 minuter.
14 Comments
This has to be quite amazing with four different types of cheese, wow!
ReplyDeleteIt's so yummy :)
DeleteMmm...vad gott det låter! Otroligt smarrig fyllning i gratängen! :)
ReplyDeleteHa en toppen söndag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Ha en fin söndag, kram!
DeleteMmm den där kan jag verkligen tänka mig, ricotta och spenat är riktigt gott ihop:)
ReplyDeleteHa en trevlig söndag
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Åh, så gott! Nej, ost kan man INTE för för mycket av!
ReplyDeleteOst kan man absolut inte få för mycket av... jag fullkomligt älskar ost i alla dess former och skepnader... yum yum!
ReplyDeleteJa, så är det nog!
DeleteDet här var en riktig ostig gratäng. Jag satt just och skrev veckomatsedel för veckan och på torsdag är det dags för pastagratäng. Då ska jag testa ditt recept!
ReplyDeleteKramar
Ja, ost är gott :) Tack och kram!
DeleteThis really looks so comforting and delicious at this time of year. It's so cold and foggy outside, I'd love to just curl up with a big hot plate of this tasty dish!
ReplyDeleteThanks Koko!
DeleteAh! Such delicious, comfort food. Btw, are you a vegetarian?:)
ReplyDeleteThanks! Yes, I'm a vegetarian!
Delete