Det här är det godaste knäckebröd som finns, så gott och pricken på i:et är nog flingsaltet ovanpå. Testa om du inte ännu gjort det :) Denna gång tillsatte jag även chia, för att öka nutritionsvärdet.

This is the most delicious crispbread I know, and it's really important to use flake salt on top, it adds that little extra! Try and you will know :) This time I also added chia, to increase the nutritional value.



Knäckebröd med Chia

1 dl majsmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1-2 msk chia frön
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokhett vatten
flingsalt att strö ovanpå

Blanda alla torra ingredienser och häll på oljan, rör om och tillsätt vattnet. Rör om tills du får en jämn smet. Häll ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå, tryck ut degen tunnt. Skär i rutor och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 60 minuter. Låt svalna.

 


Crispbread with Chia

1 dl cornflour (1/2 cup)
1 dl rye flour (1/2 cup)
1 dl sunflower seeds (1/2 cup)
1 dl sesame seeds (1/2 cup)
0,5 dl linseeds (1/4 cup)
1-2 tbsp chia seeds
0,5 dl rapeseed oil
2,5 dl boiling water (1 cup)
sea salt flakes to sprinkle on top

Mix all the dry ingredients in a bowl, then add oil and water. Stir to combine. Put the dough between two parchment papers and roll thinly. Cut into squares and sprinkle with salt flakes. Bake in the center of the oven at 150 C degrees for about 60 minutes. Allow to cool.