Freshly baked bread is good and the smell that spreads at home is heavenly. I have used rye and whole wheat flour, but it is equally good to use wheat flour.
Carrot-Walnut
Tea Bread
2
carrots, finely grated
2,5
dl milk
2
tsp dry yeast
5-6
dl flour
0,5-1
tsp salt
2
tbsp olive oil
1
tbsp honey
2
tbsp sunflower seeds
2
tbsp linseeds
2
tbsp walnuts, chopped
Peel
the carrots and grate them finely. Heat milk to 42 degrees. Place all
ingredients in a bowl and knead by hand or by machine until you have a smooth
dough. Let rise for 30-60 minutes.
Fold
the dough on a floured surface and knead until smooth. Roll the dough to 1-2 cm
thick and press out bread with cookie cutters. Place them on a parchment paper
lined sheet. Let rise covered for 30 minutes. Bake in middle of oven 10-12
minutes at 225 degrees.
Tebröd
med morot och valnötter
2
morötter, fint rivna
2,5
dl mjölk
2
tsk torrjäst
5-6
dl mjöl
0,5-1
tsk salt
2
msk olivolja
1
msk honung
2
msk solrosfrön
2
msk linfrön
2
msk valnötter, hackade
Skala
morötterna och riv dem fint. Värm mjölken till 42 grader. Lägg alla
ingredienser i en skål och knåda för hand eller med maskin tills du har en
smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30-60 min.
Fäll
degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla degen så den är ca 1-2
cm tjock och tryck ut kakor med kakmått. Placera tekakorna på bakplåtspappersklädd
plåt. Låt jäsa under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen 10-12 min på 225
grader.
28 Comments
This bread sounds so healthy and I love it that can be made into like a burger.
ReplyDeleteThank you Ann!
DeleteI can think of a bunch of ways to use this bread. Your sandwich looks wonderful.
ReplyDeleteTebröd är alltid så gott, men med morot och nötter säkert ännu smaskigare! Fin fina!:)
ReplyDeleteMmm lyxigt:) Valnötter i bröd är så himla gott!
ReplyDeleteJa, valnötter är goda i bröd!
DeleteÅh, så gott det ser ut! Alldeles för längesen jag bakade bröd hemma nu... Kan känna doften :)
ReplyDeleteTack Sara! Hembakat bröd är så gott!
DeleteOh yes, I like it a lot. With my morning coffee and tea.
ReplyDeleteMen visst är det härligt med doft av nybakat, speciellt när man får smaka också:)
ReplyDeleteJa, så är det ju!
DeleteDoften av nybakat i hemmet är det inte mycket som slår! Valnötter i bröd är så gott, fina bröd du bakat :)
ReplyDeleteJa, det stämmer! Tack!
DeleteMorotsbröd är något som jag verkligen gillar. Det ger sådan saftighet i brödet och fin färg också:)
ReplyDeleteDen värmen ni har där hade varit skönt att få njuta av. Idag har det varit sådär grått och småregningt och ett par plusgrader. Kram
Ja, det blir saftigt och gott! Kram
DeleteYour special breads look amazing & so well-flavoured too! :)
ReplyDeleteFestive even! I must make this tomorrow!
Thank you Sophie! Great!
DeleteBrödet ser så gott ut! Ska absolut testa receptet.
ReplyDeleteTack Louisa!
DeleteÅh, det ramlar in nya grejer hela tiden från dig så jag hinner inte kommentera innan nästa, och nästa, och nästa goda recept publicerats. Hur gör du?
ReplyDeleteHur som helst, mycket gott med morot i bröd. Använder ibland morotsjuice som degvätska också.
Morotsjuice är ett bra tips, tack för det! Tack snälla du!
DeleteVad gott det lät med morot och valnötter i! Detta recept sparar jag i mina favoriter :)
ReplyDeleteTack! Testa receptet gärna!
DeleteSounds pretty nourishing!
ReplyDeleteThanks Dewi!
DeleteMen kära nån vad du är kreativ och duktig. Det lät väldigt gott!
ReplyDeleteHär körde vi lite fusk med bake off frallor, men det duger nästan ;)
Kram och ha en fin fredag och helg!
Tack Katarina, vad snällt av dig att säga! Bake off funkar också :) Kram, önskar dig en fin helg!
DeleteWonderful article! That is the kind of information that are supposed to be shared around the net.
ReplyDeleteShame on Google for now not positioning this put up higher!
Come on over and consult with my site . Thank you =)
my web blog; best cash advances