Today is the second Sunday of Advent. I hope you have a cozy time at home with lit candles and maybe mulled wine in the glasses. Something that I like to serve on Christmas are star shaped pastries. This year I used croissant dough and the traditional plum jam I replaced with date puree. Very delicious this way too. Here you will find the recipe and instructions on how I usually do star shaped christmas pastries. Follow the same instructions if you use croissant dough on how to roll and fold the dough to get them star-shaped.
Julstjärna
croissantdeg
Dadelpuré
dadlar
vatten
Lägg dadlarna i blöt ca en timme. Häll bort vattnet och mixa dadlarna. Toppa julstjärnorna med dadelpuré och grädda i 200 graders ugn ca 15-20 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker innan servering.
Star-Shaped Christmas Pastry
croissant dough
Date Puree
dates
water
Put the dates in water to soak for about an hour. Pour the water away and blend the dates smooth. Top the star shaped christmas pastries with the puree and bake in 200 degree oven for about 15-20 minutes. Allow to cool. Dust with icing sugar before serving.
30 Comments
These look so beautiful and I imagine so delicious! I think I would like them with either the plum jam or the date puree. What a perfect Christmas treat!
ReplyDeleteYes, they are delicious! Thanks!
DeleteSer smarrigt ut!
ReplyDeleteTack Hanna!
DeleteDet där är riktiga julkokbok för mig! Jag brukade baka dem när jag var yngre. De blir så snygga med sin vridning och ser så proffsiga ut, trots att det bara handlar om teknik att skära och vrida dem. Supergoda är de också.
ReplyDeleteHa en fin andra advent! Kram!
Ja, det blir så fina och goda! Tack det samma, kram!
DeleteDet låter gott!
ReplyDeleteSå tjusiga! Dadelpure lät något som passar mig :) Glad andra advent!
ReplyDeleteTack :) Trevlig andra advent!
DeleteHej!
ReplyDeleteJag hoppas att det var OK att använda ditt recept i bloggen, annars tar jag självklart bort det. Har mest min blogg som en receptbok för de grejer jag tycker om.
Tack för en trevlig blogg. Mycket inspirerande (;
Ja, det får du förstås :) Jag tackar!
DeleteSå fint bakverk. Glömde ju gratulera på självständighetsdagen hurra! :) Trevligt att du fick lite gjort i köket när mannen jobbar. Vi har också ätit julmat, så gott så! Adventskramar till dig!
ReplyDeleteTack Amy! Ja, det är skönt att få lite undan! Adventskramar till dig också!
DeleteSmartigt värre, riktigt fin också:)
ReplyDeleteHa en bra 2a advent!!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Otroligt vacker och låter väldigt, väldigt gott! Får lägga den på minnet :-)
ReplyDeleteGlad andra advent!
Tack Louise och glad andra advent!
DeleteI'm reading your post with a deep smile on my face. Today, we prepared exactly the same pastry as you did: Luumutortut :) Greetings from Berlin!
ReplyDelete:) Yours look really beautiful!
DeleteHej Katarina.
ReplyDeleteBra att fira advent med läckra kakor! de är så kreativt skapat! vacker igen, tack för receptet och hoppas du har en underbar vecka och hade en härlig advent dag!
Tack fina du! Ha en fin advent du också!
DeleteVilka fina julstjärnor du bjuder på till andra adventsfikat! Går det och göra av vanlig köpt smördeg från affären?
ReplyDeleteKram på dig!
Ja, det går mycket bra att använda köpt smördeg! Kram
DeleteThis is new to me and I definitely love to try this Christmas tart one day. Thank you for sharing :)
ReplyDeleteThank you! Yes, these are really delicious!
DeleteWhat beautiful tarts! This would be perfect for Christmas Brunch!
ReplyDeleteThanks!
DeleteHi, your star shaped tart look very pretty and cute. Thanks for sharing the wonderful ideas.
ReplyDeleteBest regards.
Thank you Amelia! Cheers!
DeleteBeautiful and delicious!
ReplyDeleteThank you!
Delete