Andra advent idag, hoppas ni har det mysigt hemma med tända ljus och kanske glögg i glasen. Något som också alltid finns på vårt julbord är julstjärnor. I år har jag gjort degen på croissantdeg och den traditionsenliga plommonsylten byttes ut mot dadelpuré. Mycket gott så här också. Här hittar ni receptet och instruktionerna på hur jag vanligen gör julstjärnor. Följ samma instruktioner om du använder croissantdeg för hur man kavlar och viker ihop degen för att få dem till stjärnor. 

Today is the second Sunday of Advent. I hope you have a cozy time at home with lit candles and maybe mulled wine in the glasses. Something that I like to serve on Christmas are star shaped pastries. This year I used ​​croissant dough and the traditional plum jam I replaced with date puree. Very delicious this way too. Here you will find the recipe and instructions on how I usually do star shaped christmas pastries. Follow the same instructions if you use croissant dough on how to roll and fold the dough to get them star-shaped.


Julstjärna

croissantdeg

Dadelpuré

dadlar
vatten

Lägg dadlarna i blöt ca en timme. Häll bort vattnet och mixa dadlarna. Toppa julstjärnorna med dadelpuré och grädda i 200 graders ugn ca 15-20 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker innan servering.


Star-Shaped Christmas Pastry

croissant dough

Date Puree

dates
water

Put the dates in water to soak for about an hour. Pour the water away and blend the dates smooth. Top the star shaped christmas pastries with the puree and bake in 200 degree oven for about 15-20 minutes. Allow to cool. Dust with icing sugar before serving.