Vill man göra nyttigare, men ändå lyxiga och goda bakelser till Nyåret är dessa ett alternativ. Ingen kommer veta att de innehåller hälsosamma ingredienser. De här är verkligen goda och jag slukade två bara så där :)

If you want to make healthier, yet luxurious and delicious pastries for New Year, these are an option. No one will know that they contain healthy ingredients. These are really good and I devoured two just like that :)



Petite Chocolate Avocado Tarts
4pcs

base
40 g almond meal
40 g dark chocolate
4-5 pcs dates

filling
1 avocado
2 tbsp cocoa
1 tbsp coconut milk
2 tbsp honey

Mix chocolate and almond meal with a food processer, until you have small chunks, set aside.
Place the dates in the food processer and mix until smooth. Mix the chocolate-almond mixture with the dates. Using your fingertips, firmly press the crust into the tart tins, leaving a cavity in the centre to hold the filling. Place in the freezer to set.

For the filling, combine the avocado, cocoa, coconut milk and honey in a blender untill smooth and creamy. Taste and adjust if necessary. Fill the tarts with the filling and refrigerate until set. Decorate if you want.

 


Små Choklad Avocado Bakelser
4st

botten
40 g mandelmjöl
40 g mörk choklad
4-5 st dadel

fyllning
1 avokado
2 msk kakao
1 msk kokosmjölk
2 msk honung

Blanda choklad och mandelmjöl i en matberedare, tills du har små bitar, ställ åt sidan.
Mixa dadlarna. Blanda choklad-mandel blandning med dadelröran. Med hjälp av dina fingertoppar trycker du blandningen i aluminiumformar, på botten och upp på kanterna. Placera dem i frysen för att stelna.

För fyllningen, kombinera avokado, kakao, kokosmjölk och honung i en mixer tills krämigt. Smaka av och justera vid behov. Fyll botten med fyllningen och ställ i kylskåp för att stelna. Dekorera om du vill.