This is a favorite for Christmas, buns with gingerbread dough. The gingerbread dough becomes so soft and good inside the bun dough! Have you tried to bake buns like this?
Pepparkaksbulla
7-9
dl vetemjöl
1
dl strösocker
1
tsk salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kardemumma
100
g rumsvarmt smör
1
påse torrjäst (11g)
3
dl mjölk (42°)
500
g pepparkaksdeg
Blanda
vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig
massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
Ta
upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Kavla pepparkaksdegen till
samma storlek och placera degen ovanpå bulldegen. Rulla ihop och skär ca 2 cm skivor.
Lägg bullarna
på plåt med bakplåtspapper. Täck med en kökshandduk och låt jäsa 1-2h timmar.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader mitt i
ugnen, ca 12-15 minuter.
Gingerbread
Buns
7-9
dl flour
1
dl granulated sugar
1
tsp salt
1 tsp cardamom
1 tsp cardamom
100
g unsalted butter
1
packet dry yeast (11g)
3
dl milk (42°)
500
g gingerbread dough
Mix
flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly
mixture. Add the milk and work together to form a dough.
Put
the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Roll the
gingerbread dough into the same size and place the dough on top of the bun
dough. Roll up and cut about 2 cm slices. Place buns on baking sheets with
parchment paper. Cover with a kitchen towel and let rise for 1-2h hours. Brush
the buns with the egg and sprinkle with pearl sugar. Bake at 200 degrees, about
12-15 minutes.
57 Comments
Hej där, mitt i natten!!
ReplyDeletePepparkaksbulla har jag aldrig testat men det lät både spännande och gott!!!
kram lisamaja
Hej :) Ja, det är mycket gott! Kram
Deletethese look wonderful and so festive
ReplyDeleteThanks Rebecca!
DeleteI have never even thought of this idea. It sounds delicious! And it looks so pretty, too. Thanks for sharing this
ReplyDeleteThank you! This is worth a try, they are so delicious!
DeleteMums dom lät supergoda kram Diana
ReplyDeleteTack :) Kram
DeleteDu är ett geni!
ReplyDeleteTusen tack Erika!
DeleteLåter ju hur kul som helst att smaksätta bullarna med pepparkaksdeg. Får se till att det blir lite deg över.
ReplyDeleteJa, dessa skall du testa!
DeleteJag gjorde något liknande häromdagen som jag publicerade på bloggen idag :) Det blev väldigt gott! Dina ser fantastiska ut :)
ReplyDeletehttp://sandrasmatkrypin.blogspot.se/2012/12/forsta-advent-bjuder-pa-pepparkaksbullar.html
Tack! Jag var in hos dig och såg dina goda bullar!
DeleteVad du överraskar med nya idéer! Ska bli kul att testa!
ReplyDeleteVilken rolig kombo! Det måste bli jättegott!
ReplyDeleteJa, de är mycket goda!
DeleteAldrig sett förut! Men det ser som vanligt farligt gott ut :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteSå smarrigt vännen... vi bakar för fullt här hemma nu också :) 1:a adventskramar till fina dig!
ReplyDeleteTack! Doftar säkert gott hemma hos er! Kram vännen!
DeleteVi har en massa snö och mycket kallt här i Åbo idag, de här bullarna skulle nu ha passat med mitt eftermiddags kaffe som jag har framför mig!:)
ReplyDeleteJag har hört att ni fått mycket snö! Ha det bra!
DeleteVad festlig kombination!Det har jag aldrig testat att baka in degen i bullen...2 i 1 kombination:)
ReplyDeleteTack! det finna hur mycket fint som helst i butikerna nu men man får välja ut sina favoriter. Ha det gott! Kram
Ja, exakt :) Kram
DeleteHäftiga bullar och så pepparkaksmet! Mums
ReplyDeleteGud så spännande bullar, har inte sett liknande! Skulle bra gärna vilja testa något sådant :)
ReplyDeleteTack :) Ja, de här är så goda!
Deletejösses vilka ideèr du får,låter ju riktigt gott,bulle och pepparkaka i ett,yummi
ReplyDeleteHihi, tack! Mycket yummy!
DeleteNämen, vilket rolig idé! Har jag faktiskt aldrig sett. Men låter gott=)
ReplyDeleteJa, de här är goda! Tack!
DeleteVilken häftig ide med pepparkkaks bulle!!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteHimmel så påhittigt! Det ser ju galet gott ut. Det bästa i en enda kaka liksom. Mums! Adventskramar från mig!
ReplyDeleteTack Erika! Ja, det blir verkligen lyckat! Kram
DeleteIbland undrar jag om du inte borde få nån form av nobelpris Katarina!!!
ReplyDeleteOj,oj då :) Det var verkligen fint sagt!
DeleteÅhhh godetid vilken härlig bulla. Vad du är duktig på att komma på : ) adventskram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteVilken rolig idé! Aldrig tänkt på att man kan rulla in pepparkaksdeg, men det är ju toppen :D
ReplyDeleteTack :) Ja, de funkar bra såhär!
DeleteVad kul att ha med pepparkaksdeg i bullen! Detta måste jag testa!! =) /Emma
ReplyDeleteJavisst är det :) Testa gärna!
DeleteKul ide. Skall jag helt klart testa då jag har en kille här hemma som älskar bullar. Dessutom gillar jag att du skrev pepparkaksbulla. Gillar det ordet, bulla, även om mina vänner påpekar hela tiden, bulle bulle bulle :)
ReplyDeleteTack! Ja, gör dem gärna, de blir så goda! Ja, för mig heter det bulla, finlandssvensk som jag är :)
DeleteÅh de måste jag prova, spännande:)
ReplyDeleteMånga kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Prova gärna :) Kram
DeleteSå gott! Älskar pepparkakssmak, i allt möjligt nästan ännu mer än i pepparkakorna själva :)
ReplyDeleteJa, precis så är det ju :) Tack!
DeleteHallelulja vad gott det här låter!
ReplyDeleteDet ser helt fantastiskt gott ut! Onskar jag hade sett detta i Fredags - hade en massa vanner over for att baka julkakor och bullar i Lordags och bakade bade pepparkakor och kanelubbar. Men inte som en bakelse som du gjort har!
ReplyDeleteTack Camilla! Det här är en kombo som är väldigt god, kanske du kan testa den nästa år?
DeletePiparipullia tein viime jouluna ja aion ehdottomasti tehdä näitä myös tänä vuonna! Vastustamattoman herkullisia!:)
ReplyDeleteNäin on, todella hyviä!
DeleteMikään ei ehkä tuoksu paremmalta kuin tuore piparkakku tai pulla, ja mikä neronleimaus on ollut yhdistää nämä kaksi! Tuoksun melkein tuntee nenässään.. ;)
ReplyDeleteNäin on! Tämä yhdistelmä on oikein maukas!
Delete