Christmas is getting closer, and right now I like to bake with flavors of Christmas. This cake is flavored with orange and cinnamon, and topped with cinnamon frosting. A cake that fits nicely on the Christmas table! Wish you all a nice day!
Orange-Cinnamon
Cake
100
g butter, soft
2
dl sugar
2
eggs
1
tsp vanilla sugar
zest
of one orange
1
tsp cinnamon
1,5
dl sour cream
3
dl flour
1
tsp baking powder
¼
tsp baking soda
pinch
of salt
cinnamon
chips
frosting
2
tbsp butter, softened
vanilla
extract
0,5
tsp cinnamon
100
g cream cheese
3
dl powdered sugar
Stir
together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in the vanilla,
orange zest and sour cream. Finally, stir in the flour, baking powder, baking
soda, cinnamon, salt and cinnamon chips. Fill a greased cake tin with batter
and bake at 175 degrees about 30-40 minutes.
To
make the frosting beat butter, vanilla, cinnamon, and cream cheese in a bowl.
Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly
over top of the cake.
Apelsin-Kanelkaka
100
g smör, mjuk
2
dl socker
2
ägg
1
tsk vaniljsocker
skal
av en apelsin
1
tsk kanel
1,5
dl gräddfil
3
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
¼
tsk bikarbonat
nypa
salt
kanelchips
glasyr
2
msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5
tsk kanel
100
g färskost
3
dl florsocker
Rör
ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i
vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner mjöl, bakpulver,
bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform med smeten och
grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
För
att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt
florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.
22 Comments
Det både låter och ser gott ut. Riktigt juligt.
ReplyDeleteNätti kakku, ihanat maut!:) Kakun leivonta itsellänikin kohta edessä. Voi on jo pehmenemässä. Karpalo-suklaakakku on tänään vuorossa.:)
ReplyDeleteKiitos! Karpalo-suklaakakku kuulostaa herkulliselta!
DeleteÅh, den ser helt underbar ut! Vill ha nu till frukost!!
ReplyDeleteTack Sonja :)
DeleteA beautiful cake! That festive flavor combination is awesome.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa!
DeleteSer jättegott ut!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteÅh! Ser gott ut!!!
ReplyDeleteTack Sandra!
DeleteWownvad du är duktig så fin och den ser urgod ut stor kram från Sofia som just nu är sjuk feber och förkyld
ReplyDeleteTack snälla du! Krya på dig kram!
DeleteKakan ser härlig och lockande ut! Jätte gott med kanel och apelsin!:)
ReplyDeleteMmmmm, så gott! Frosting är inte min förtjusning men den kan man ju låta bli om man inte vill ha en så söt kaka, eller hur!?
ReplyDeleteStor kram från ett vintrigt Sverige!
Ja, frostingen kan man lämna bort! Kram till dig Erika!
DeleteÅhh där var kanelchipsen igen :D
ReplyDeleteHihi, ja de smyger sig in lite här och där :)
DeleteThis would be a lovely addition to the Christmas table. Just the smell of oranges brings me back to many Christmases past!
ReplyDeleteYes, the smell of oranges and cinnamon brings back a lot of memories!
DeleteVilken härlig kaka. Gillar färgen också sådär mjukt beigebrun. Sådana där kanelknappar kunde de gott importera till Sverige. Kram
ReplyDeleteÅhh, så smarrigt precis i min smak!!
ReplyDelete